2024-11-13
呢間餐廳雖然地方唔大,燈光有啲暗,但成個 Vibe 啱晒同朋友嚟吹水食吓嘢 🛋️ 牆上掛滿老闆拎過嘅獎狀同報導,睇得出佢成日周圍學嘢,之後將啲新嘢融入佢嘅 Fusion 菜 🍱🍝 金磚豆腐 $68 呢個豆腐炸到金黃酥脆,外面配埋椒鹽、七味粉、黑白芝麻同炸蒜 🧄,咬落去唔覺得油膩,反而香脆得嚟唔失口感。秘製蒜蓉包 $38 呢個蒜蓉包用咗自家秘製醬料,香噴噴,每一啖都充滿濃郁蒜味 🥖 招牌生炸 BB 鴿 $78 呢隻乳鴿熱辣辣上枱,外皮炸得夠脆,入面嘅肉幾 Juicy,鹹香味 Balance 得啱啱好。生曬魷魚乾 $32 呢款魷魚乾帶些少煙燻味 🦑 食落好啱配返杯啤酒 🍻 留民串燒拼盤 (4串) $98 每次串燒拼盤都會有唔同,今次我哋食咗雞肉、牛肉、五花腩同 雞翼 🐓🐄🐖 調味偏淡,保留食材嘅原味,重口味嘅朋友可以自己加側邊嘅七味粉同玫瑰鹽,照自己喜好調味。香橙冰梳打 $46、深水炸彈 $78 呢杯香橙冰梳打好清新 🍊 又唔太甜!深水炸彈就雖然叫炸彈,但其實酒味好輕,好易入口,適合想輕鬆飲返杯嘅朋友。
金磚豆腐 $68
呢個豆腐炸到金黃酥脆,外面配埋椒鹽、七味粉、黑白芝麻同炸蒜 🧄,咬落去唔覺得油膩,反而香脆得嚟唔失口感。 秘製蒜蓉包 $38
呢隻乳鴿熱辣辣上枱,外皮炸得夠脆,入面嘅肉幾 Juicy,鹹香味 Balance 得啱啱好。 生曬魷魚乾 $32
呢款魷魚乾帶些少煙燻味 🦑 食落好啱配返杯啤酒 🍻
留民串燒拼盤 (4串) $98
每次串燒拼盤都會有唔同,今次我哋食咗雞肉、牛肉、五花腩同 雞翼 🐓🐄🐖 調味偏淡,保留食材嘅原味,重口味嘅朋友可以自己加側邊嘅七味粉同玫瑰鹽,照自己喜好調味。 香橙冰梳打 $46、深水炸彈 $78