2023-10-17
身為烤魚迷既我,知道荃灣開左間新餐廳,主打烤魚,當然要去食返夠本啦😆 行入餐廳,好似去左歌舞廳咁,有個大舞台,仲有駐場歌手唱live, 空間感又夠大坐得好舒服,單係環境氣氛已經加哂分👍🏻藤椒烤魚(江團魚)$328藤椒係四川重要食材之一,又名竹葉花椒,藤椒的香味比花椒清香,麻味較花椒柔和清新,亦沒有青花椒等苦澀味,所以想食麻辣但又怕接受唔到太麻辣,推薦藤椒口味👍🏻另外兩款魚我地揀左江團魚,用江團做既烤魚魚香味飄逸,肉質鮮嫩可口,無魚骨,啖啖肉😋配菜有花生苗、萵荀同蓮藕片,兩個人食都好足夠😚濕辣牛肉 (孜然)$48/5串牛肉燒到岩岩好,肉質好嫩,牛肉味香濃,孜然粉同芝麻提升左味道層次,好味道😋魷魚鬚 $28/5串表面燒得夠乾身,內裏肉質仍然夠嫩夠彈牙👍🏻豚肉韮菜花卷 $18/串冇得輸既配搭,夠哂嫩既豚肉片包住脆卜卜夠香口既韮菜花,正!😚雞腎 $28/2串口感爽脆,肉質鮮嫩手打鴨屎香檸檬茶 $38鴨屎香又名銀花香,係廣州潮汕地區非常有特色既單叢茶,具有自然獨特花香味,高雅特殊花香叢味,明顯持久,入喉回香明顯,撇去傳統嘅紅茶口味,味道好清新,茶味清香撲鼻,推薦👍🏻德國小麥精釀啤酒 $68烤魚配
藤椒烤魚(江團魚)$328
濕辣牛肉 (孜然)$48/5串
魷魚鬚 $28/5串
表面燒得夠乾身,內裏肉質仍然夠嫩夠彈牙👍🏻
豚肉韮菜花卷 $18/串
雞腎 $28/2串
口感爽脆,肉質鮮嫩
手打鴨屎香檸檬茶 $38
德國小麥精釀啤酒 $68
烤魚配啤酒,正! 呢款啤酒麥味夠哂濃,岩我😆
整體餐廳評分很高。餐廳環境闊落舒適,枱與枱距離充足,好適合一大班朋友飯聚。店員服務態度好又夠細心,食材新鮮款式又夠多樣化,唔止有烤魚,仲有串燒小菜等等,絕對係一間值得推薦嘅餐廳👍🏻