2021-09-01
最近慶祝紀念日,參加咗 @diningcity_hong_kong 𝘿𝙞𝙣𝙞𝙣𝙜𝘾𝙞𝙩𝙮 「香港餐廳周」嘅推廣,揀咗呢間中環比較高樓層嘅日本🇯🇵料理,餐廳🍴裝修有格調又有氣氛,感覺非常良好,點了支清酒🍶慢慢享受精美套餐,真的很興奮☺️———————————————————————————🥢北海道蟹肉沙律🦀🥗💬雖然係簡單食物,但食材新鮮,製作認真,絕對食得出.🥢特色京都壽司🍣💬 三文魚籽、北海道帶子、吞拿魚腩蓉配襯出江戶味道,加上天婦羅脆炸紫菜,簡單而隆重.🥢刺身盛合💬吞拿魚、牡丹蝦、油甘魚,雖然唔係太貴價,但端上枱就係咁高貴,環境、氣氛、清酒🍶配合,一樣美好.🥢爐端燒💬是串燒盛合,伏見唐幸子即是腐皮包住青椒仔🫑,又香又脆,竟然是最好食😋。另外,雞腿肉🍗同牛肋筋,同樣香口,擺盤賣相吸引.🥢鱸魚🐟配紫蘇忌廉汁💬超嫩超滑皮又脆,調味得宜,配埋露筍同炸青瓜片,加埋忌廉汁提升口感.🥢黑松露油牛肝菌炒飯💬簡單就是美好,不應睇表面,一碗鐵板炒飯真心不錯,松露加牛肝菌雙層香味俱全.🥢甜品🍮拼盤💬焦糖蛋糕、芝麻糯米糍、加埋生果,一甜一清,原來都可以好滿足
———————————————————————————
🥢北海道蟹肉沙律🦀🥗
💬雖然係簡單食物,但食材新鮮,製作認真,絕對食得出
🥢特色京都壽司🍣
🥢刺身盛合