話說旺角有好多樓上鋪都係尋寶咁~今次我就去咗旺角樓上鋪尋西餐🍽️一入到去覺得環境好舒服!因為有好多梳化嘅位置~同埋餐廳嘅燈係暗暗地,好適合一路傾偈一路食嘢,私人空間十足👍🏽首先小食黎左人氣醬爆魷魚🦑本身以為佢平平無奇同其他出邊食嘅冇分別,點知佢特調嘅醬汁同個魷魚好match!同埋個魷魚煮得超彈牙!我覺得送酒一流然後主菜我地食左加拿大海膽意粉🍝佢同出邊啲海膽意粉一樣,上面都係擺咗一舊海膽,另外佢地中間加左啲花喺度點綴吓幾靚!然後我一如以往同出邊食海膽意粉一樣都係會食咗上面舊海膽先😂 食得出係好新鮮同鮮甜!欣賞佢除咗上面舊海膽之外,佢個意粉都用咗極多海膽去煮!好味!因為出邊好多餐廳都係用海膽醬就算,同埋個意粉好Creamy,越食越想食😂之後仲叫咗個西班牙伊比利豬🐷本人比較麻麻地豬,除咗真係食伊比利豬!個豬都幾厚切!啖啖肉!然後配埋廚師整嘅醬汁,我一路錯覺以為佢係牛扒😂可想言之係幾嫩滑。Cocktail我地叫左Jasmine同Blue Cancun🥂個人認為後者比較好飲~佢係用咗Vodka加橙酒同菠蘿汁,甜甜地幾好飲同埋隻杯夠特別🍹
話說旺角有好多樓上鋪都係尋寶咁~
今次我就去咗旺角樓上鋪尋西餐🍽️

然後主菜我地食左加拿大海膽意粉🍝

之後仲叫咗個西班牙伊比利豬🐷
本人比較麻麻地豬,除咗真係食伊比利豬!