2024-11-05
今次已經係我第二次黎UMI,上一次同朋友食過後覺得好正,即刻帶埋老公黎試下。UMI環境設計簡約乾淨,最吸引係仲有個大窗戶可以望到靚海境!臨近萬聖節,餐廳應節地怖置了一下,還會送南瓜🎃燈給客人每一枱,很用心!💓🍝北海道帶子明太子意大利粉 $148 - 望落令人非常有食慾,唔單止有大大粒嘅帶子,仲有滿滿嘅蟹籽同埋蟹柳。濃郁的明太子風味與新鮮帶子的鮮甜完美結合,意大利粉掛滿香滑的醬汁,令人一口接一口,回味無窮。🥗UMI全日早餐 $138 - 依個全日早餐同出面非常唔同,以日式主題為主,有健康既沙律菜,煙燻黑豚肉腸,煙煙韌韌既日式芝士年糕,串串章魚燒,燒大啡菇,紫薯餅.酸種包多士,櫻花蝦炒蛋,樣樣都出色!最後仲可以清新既柚子乳酪杯畫下完美句點,大滿足!真係值得一試!🍫繽紛樂榛子朱古力 $42 - 放了繽紛樂在朱古力面,玩味十足!飲落朱古力味無想像咁濃郁,不會過於甜膩,剛剛好,而且香氣十足,充滿朱古力與榛子的堅果風味!🍓草莓酸奶 $42 - 一飲便是濃郁的草莓香氣,酸酸甜甜令人好開胃,而且仲有一粒粒的果肉,誠意十足!草莓酸奶表面撒仲上玫瑰花瓣,隱約中彷彿嚐到玫瑰的香氣,很特別!