2019-05-01 792 瀏覽
通常放假想同好耐無見嘅朋友舒舒服服傾下計食下晏, 都會揀酒店.. 今次唔想再食英式甜點下午茶啦, 試下帝苑間越南野.. 位於尖東嘅帝苑地點好方便, 上到三樓就係le soleil☀️ ! 餐廳感覺好舒服 , 環境闊絡方便起見點了個set , 本來以為係三揀一, 點知原來樣樣都有一件脆春卷夠脆無油益味, 粉包夠薄皮饀料都豐富開左胃後到主菜 , 細細件三文魚同燒春雞份量好岩女仔胃口, 味道亦有水準再來一碗細細碗的越南牛肉湯河, 口味大眾化我覺得湯頭都算幾濃郁 !最後甜品, 其實已經飽所以依餐非常滿足! 順便一提點了熱飲Lotus tea 侍應幫我refill左好幾次真係好貼心, 埋單每人$391午餐算中高價位但以環境服務仍是值得 👍🏻

脆春卷夠脆無油益味, 粉包夠薄皮饀料都豐富