2018-12-10 58 瀏覽
環境好靚好grand,用左我最鍾意雲石枱同簡約風設計,淨係坐係到未食野都覺得好舒適。加上係basement floor,我去個時又未去到peak hour未咁嘈,真係好正😎😎🔹煙豬面肉薯仔炒蛋 $58非常有驚喜嘅小食!三種食物都係好普通食材,但係呢個組合同煮法,出嚟嘅效果比想像中好!😎煙豬面肉🐷好香好香,煮到有少少似臘肉嘅味道!面呢一股鹹味唔單止淨係肉裏邊出現,仲滲埋落去薯仔🥔嗰度,令到薯仔更加入味!🍳炒蛋炒得好滑!侍應推介要夾埋麵包🍞一齊食,不過我覺得就咁食仲可以更加體會到當中嘅滋味!😋🔹味增腌豬肩 $158腌肉嘅醬料我都真係第一次試!味增嘅味道都幾難去形容,小小咸小小甜又帶有淡淡嘅豆香味!豬肩肉嘅表面師傅應該有煎一煎過,完完全全做到外脆感覺!配菜方面有沙律同埋雞髀菇,相信廚師嘅諗法係令到豬肩肉食落無咁油膩!不過鍾意原汁原味嘅我始終都係就咁食舊肉先覺得過癮!😍😍🔹Latte with oatmilk $36最近做咗個食物敏感測試,發覺原來自己對牛奶過敏, 所以而家飲親咖啡多數都轉做豆奶。同店員提出呢個請求嘅時候,佢好細心咁推介我不如試吓燕麥奶,飲落口感會起豆奶更好!試過果然所言屬實!
煙豬面肉薯仔炒蛋

🔹煙豬面肉薯仔炒蛋 $58

🔹味增腌豬肩 $158
味增腌豬肩

🔹Latte with oatmilk $36
Latte with oatmilk

最近做咗個食物敏感測試,發覺原來自己對牛奶過敏, 所以而家飲親咖啡多數都轉做豆奶。同店員提出呢個請求嘅時候,佢好細心咁推介我不如試吓燕麥奶,飲落口感會起豆奶更好!試過果然所言屬實!不過市面上好多咖啡店都冇燕麥奶提供,所以如果想試吓真係不妨過嚟飲番杯咖啡!☕️

🔹Iced Matcha Greentea Latte $45
Iced Matcha Greentea Latte

同平時喺Starbucks飲開個隻味道完全唔同,加咗抹茶落去,味道除咗平時飲開綠茶嘅甜味之外,仲多咗一浸淡淡的茶香苦澀味,冇平時飲開嘅味道咁清新,但係嗰浸苦澀嘅餘韻簡直係我嘅口入邊繞樑三日!😎😎
煙豬面肉薯仔炒蛋
味增腌豬肩