2015-08-09 443 瀏覽
HappyFriday !!! 同事今日拉大隊嚟到Blueduck~~環境幾舒適,有種食私房tbd ge感覺,!以 lunch hour 嚟講唔算多人,但咁反而有種可以安靜品嚐美食ge 情調!>> 前菜+餐湯配麵包前菜正常,冇太大特,個湯就幾唔錯,有mushroom ge texture, 好creamy口感亦太好rich; 個麵包亦係認真製作,口感實在,可上枱時並唔係熱ge ,包香欠奉~>>西班牙黑豚肉豬扒配焦糠汁首先,分量比想像中細,係fusion菜嗰種ge 分量,擺盤唔錯,以賣相論係值得加分!至於味道,其實我幾鍾意係焦糖汁, 配豬扒感覺唔會咁heavy, 可惜個扒煎得一般,如果可以crispy d ,就更能配合同突出個焦糖ej ge 價值!
>> 前菜+餐湯配麵包
>>西班牙黑豚肉豬扒配焦糠汁