餐廳: 八月花 (又一城)
資訊:

餐廳: 八月花 (又一城)
資訊:

2024-11-04 264 瀏覽
週末同班朋友去咗八月花嘆啲點心,呢度環境真係靚,坐位都算寬敞,坐得舒舒服服,幾適合朋友聚會,不過美中不足係只有90 分鐘用善時間。價錢都係有少少偏貴。鳳爪係我地點嘅其中一款,入口啖啖味,醬汁入晒味,質地軟腍得黎又唔會太過腍,但食落去有啲偏辣,食多幾啖就會覺得有啲膩。蒸排骨嘅豆豉味幾香,但整體嚟講又未至於話特別出色,始終係中規中矩,無咩特別記憶點。壓軸嘅流心包就真係幾吸引!一撕開就見到奶黃餡滑滑咁流出黎,賣相加分,食落去奶黃香甜濃郁,唔會太膩,真係幾正。不過份量少咗啲,三個一籠,同朋友分一半嚟食,食到有啲意猶未盡。總括嚟講,八月花啲點心算唔錯,環境氣氛都好啱一家大細或者朋友聚餐,不過價錢就的確有啲貴,性價比一般。如果唔介意呢點,其實呢度係個幾舒服嘅食飯地方,但真係唔算食物主打嘅選擇。

2024-11-02
$150 (早餐)
  • 流心包