2019-05-29
見到朋友近來去左韓國有間黑白色既打卡cafe好靚,但原來香港都有。就抱住淨係黎影相既心情黎左呢間餐廳。一見到個門口馬上個花牆真係好靚沿樓梯上2樓打卡位極多餐廳好寬敞又簡潔,望落好舒服Dinner menu,主菜可加錢配set有沙律同野飲連餐紙都係黑白因兩個女仔胃口唔大,我地就點左燒春雞配珍珠麵($198), 黑松露薯條($58)、花見甜品($68)同特飲兩杯($52)。先黎兩杯特飲:一杯以rose做主題,另一杯係薰衣草。兩杯都好重花香,藍色果杯仲有荔枝味,飲品加上果香,好特別。特飲就夠晒chok喇。但平實既咸食都令人驚喜。小食薯條中規中矩,唔會過咸。主食燒春雞超級juicy,就算係雞胸肉質都好滑,而醬汁混合左香草都好配合。雞入面釀左珍珠麵,所講既麵其實係類似飯粒既物體,少少煙un,第一次食既我覺得好特別。到左甜品,個樣係100分既!上層係花瓣jelly下層就係檸檬芝士蛋糕。外圍仲有d餅乾碎。三樣野加埋唔會膩,仲好清新!感受到呢間餐廳好有誠意,由入門口到食物到侍應細心咁介紹食物同飲品,絕對係值得再黎既!
一見到個門口馬上個花牆真係好靚
沿樓梯上2樓
打卡位極多
餐廳好寬敞又簡潔,望落好舒服
Dinner menu,主菜可加錢配set有沙律同野飲
連餐紙都係黑白
特飲就夠晒chok喇。但平實既咸食都令人驚喜。
小食薯條中規中矩,唔會過咸。
主食燒春雞超級juicy,就算係雞胸肉質都好滑,而醬汁混合左香草都好配合。 雞入面釀左珍珠麵,所講既麵其實係類似飯粒既物體,少少煙un,第一次食既我覺得好特別。