2020-09-28 938 瀏覽
經openrice 訂座, 到達的時候大廳只有我們一枱客, 他們還有VIP房, 我們被安排坐在一張圓枱卡位, 十分舒適, 我們只有兩個人, 所以只叫了兩碟餸菜, 而我地既選擇亦十分正確, 雖然單價偏高但份量十足, 食到捧住個肚走, 我地叫左荔茸香酥鴨同花膠瑤柱炆伊麵, 荔茸香酥鴨 - 外脆內軟,鴨件無骨甘香啖啖肉再配合已調味的軟綿芋泥,味道可口,雖然此餸為油炸,都會令人一件又一件放入口。加上此種餸菜乃功夫菜,真係買少見少。花膠瑤柱炆伊麵(無影相) - 唔知伊麵係唔係因為本身油定好吸油, 好多時候食炆伊麵都會食到成口油, 但呢個唔會, 食到有一粒粒切碎左既花膠之餘, 花膠既味道亦都滲入左D伊麵度, 令成個伊麵充滿鮮味而不是死鹹。整體而言,兩度餸菜皆是有水準之作,值得再次幫襯。
  • 荔茸香酥鴨
  • 花膠瑤柱炆伊麵