2021-04-23 120 瀏覽
知道呢間餐廳就嚟結業,真係好唔捨得😢希望趁仲有少少時間,好好介紹一下💛🍊可可香橙米粉班㦸 ($128)本身都好鍾意橙x朱古力嘅配搭🍊🍫呢個甜品最有驚喜嘅地方係每兩層pancake中間就夾咗塊蜜煮香橙🍊少少甜少少澀,厚實又有咬口,平衡返pancake嘅空氣感💨.平時好少食pancake, 因為有啲抗拒熟透嘅蛋味🤨估唔到呢個米粉班戟又幾合我口味,蛋味無咁重😝不過啲可可醬同海鹽custard就太重手,食得多都幾漏,同人share就啱啱好👯‍♀️🍇提子美人芭菲 ($108)日本晴王提子+美人雪糕🍦晴王好難唔好食😆美人雪糕即係用甘酒製成嘅純素雪糕,但我覺得無咩味😛底層仲有脆脆米通、茉莉茶寒天同香檸啫喱,食落好有層次感,又唔會太甜🤤🐮和王牛漢堡丼 ($158)前前後後試過幾款主食,呢個丼係最好味嘅,勝在食材夠高質👍🏻係熊本A5和王牛漢堡扒撈埋啲蛋醬真係絕配🍳側邊嗰幾塊蓮藕脆片雖然係配菜但都好搶分,薄身香口🙌🏻🍜海膽和風卡邦尼烏冬 ($168)呢款就麻麻地🤨啲食材配埋一齊好唔夾⋯海膽有啲削,厚切豚肉就太乾🙊可能餐廳都係主打甜品,甜品嘅選擇多好多!

🍊可可香橙米粉班㦸 ($128)

🍇提子美人芭菲 ($108)

🐮和王牛漢堡丼 ($158)

🍜海膽和風卡邦尼烏冬 ($168)
呢款就麻麻地🤨啲食材配埋一齊好唔夾⋯海膽有啲削,厚切豚肉就太乾🙊可能餐廳都係主打甜品甜品嘅選擇多好多!