再三到訪依間文青氣息濃厚嘅cafe🥰 今次驚喜發現,御用窗邊打卡位嘅窗上,畫有超級可愛嘅Chiikawa 繪圖🤩🌟 切勿錯過記得影相😍 好好彩,今次有得坐樓上超舒適嘅榻榻米座👍 充滿著和風嘅味道☺️ 勁有氣氛✅ 㨂咗兩款勁靚靚嘅甜品❤️ 首先係黑白窩夫🥰 黑漆漆嘅格仔窩夫新鮮製起👍 食落外層脆香,內裡綿密軟熟,飽肚感十足😉 味道帶有焦香嘅竹炭味道😋 配搭中間夾心嘅忌廉同埋新鮮水果一齊食,滋味甜美又不失清新😙 唔會太膩或太漏✅ 另選了勁多人叫嘅焦糖海鹽髒髒提拉米蘇😚 甜品賣相勁華麗😍 成個碟都佈滿海鹽脆脆同埋焦糖醬汁😋 睇見已經覺得好正😙 吉士忌廉香滑細膩,配搭香脆可口嘅手指餅一齊食,味道口感豐盈,令人回味無窮🤤 最後點少得一杯拉花靚靚嘅奶啡🥳 兔仔拉花可愛又獨特😚 打卡一流❤️ 奶啡飲落順滑細膩,啡味醇香,加上鮮奶令整體不會過於苦澀🌟 好唔錯☺️
黑白窩夫

焦糖海鹽髒髒提拉米蘇