2017-07-17
呢間係一間非常隱蔽的泰菜餐廳,好在之前有喺觀塘返過吓工,所以難唔到我,可能對外來人路線會比較復雜。好少寫食評唔係寫主菜,不過我真心覺得甜品賣相味道價錢都比主菜出色所以我今次主要係想講吓佢嘅甜品,如果問我佢哋主菜評分我可以話平均嘅。好喇,直接跳入介紹甜品先。甜品總共有8款,每款都係$38咋。我三個人去食所以只係試到三款。我哋揀咗蜜糖撻配新鮮西柚啫喱,baileys mousse,英式伊頓蛋白餅覆盆子奶凍,淨係睇名都好想食喇一上枱就已經好似藝術品咁唔係好捨得食呀 蜜糖撻配新鮮西柚啫喱: 我地三個人一食個西柚啫喱都有好清新好好味嘅感覺,再配個蜜糖撻好醒神呀Baileys Mousse: 酒味好濃,個有烘烤過好香,再配香蕉簡直perfect呀英式伊頓蛋白餅(覆盆子奶凍): 呢個個蛋白餅有食硬身乳酪嘅感覺,再加覆盤子酸酸甜甜,味覺大享受如果要講甜品有咩唔好,可能就係我朋友話嘅咁細份食咗會好似無食咁,不過從來甜品都係味道同視覺嘅享受多於飽肚㗎啦
一上枱就已經好似藝術品咁唔係好捨得食呀