看過雜誌介紹後去開附近所以去尋覓吓, 位置唔難搵, 店鋪唔太大但裝修精緻, 格局同坊間新式甜品店近似, 都係用上個玻璃飾櫃, 唯獨不同是多了一個雪糕飾櫃.  最初經過未夠6:30PM見店裏頗多客, 所以在附近行街到大約7:15PM才再去幫襯, 幸好還有我想試既款式, 都不如雜誌所報導有限數量 (因為雜誌講全部蛋糕人手做, 所以每日出產件數有限).  今次我只試蛋糕無試雪糕, 蛋糕賣相精緻, 款式頗多, 有蕃石榴, 開心菓, 荔枝, 榛子......... 我揀咗蕃石榴, 開心菓, cheesecake.  初時抱著不太期望下試, 實在太surprise, 那些原始味道及質感令我仍深深記得, mousse 既質地又輕又滑, 那種入口即溶感覺跟我最愛既文華近似, 好耐都無試過一間令我食到甜咪咪笑既餅店, 一定要再encore試埋其他款式.

(左) 好開心既Pistacchio (右) 好fresh既Guaiava
Formaggio Cheesecake
題外話/補充資料: 雖然size不太大, 價錢平均$40/件, 但這是令我回味既價值. 期待下次再試其他款同樣有這感覺.
2013-08-23
外賣自取