2009-10-13
去完樓上的佳寧娜開餐,有朋友話樓下有間新開的甜品店,不如落去試下。個場裝修得好靚,好少有甜品店有咁大間,最緊要唔使背貼背,坐得舒服。女仔都是貪心,想試多d款又怕肥,叫咗幾個一齊食,女侍應無嫌我哋吱吱喳喳,主動介紹,又拿碗和餐具俾我們自己分,抵讚!先來木糠豆腐布甸$19,上枱時個豆腐震震吓,好得意,食落好香豆腐味又夠滑,幾個女仔搶住食。男仔朋友叫了榴槤腸粉$33,食完一件又一件,勁話好食!連食四件,好誇張,我唔食榴槤,唔知有幾好味。另外又叫了cake,Tirumisu cup $21,上枱大大杯都幾抵食,偏好Tirumisu的我,真是食到有香濃有意大利芝士味又有酒香,唔係偷工減料混入好多cream個種貨色。朋友叫了至愛的甘筍合桃蛋糕$35,講真我咁大個人第一次食,食落口感好得意,甘筍和合桃,原來都幾夾,合桃有少少咬口,如果多d合桃粒會更加好。仲有流心朱古力湯圓$20,朱古力味都幾濃,又唔太甜,忍唔住食多兩粒,今餐真是飽飽飽。

,好誇張,我唔食榴槤,唔知有幾好味。

2009-10-12
  • 木糠豆腐布甸,Tirumisu cup,榴槤腸粉