2019-03-07 347 瀏覽
同朋友食完飯後,我地三個就嚟italian揀🎂本身想買買原個蛋糕慶祝 但又想試吾同味 於是就買左5件🍰3個人share食😝😝😝 包括有焦糖香蕉撻 檸檬芝士撻 開心果忌廉撻 士多啤梨芒果蛋糕同埋日本栗子蛋糕🤓率先試左檸檬芝士撻 入口酸酸地 好fresh 芝士味亦吾會被🍋蓋過 感覺啱啱好 牛油餅底好厚實 但朋友就話太酸 但對我就啱啱好🥰士多啤梨芒果蛋糕 軟軟的海綿蛋糕之間有滿滿的芒果忌廉 芒果同士多啤梨好甜 食落整體吾膩😋朋友們都好中意焦糖香蕉撻 貪佢無咁甜 又食到香蕉蓉 餅底好厚實又有朱古力香😋😋😋日本栗子蛋糕應該改名做栗子忌廉蛋糕 因為每層都有滿滿的忌廉但得好少栗子肉 食落有d濟😟今次最差的蛋糕我同朋友都覺得係開心果撻 入口一d開心果味都無 上層果層仲要係麵包的 texture 好硬 毫無蛋糕的鬆軟 我地食到一半都放棄左😓整體蛋糕的質素都幾好😍🤪 下次會再試推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️

整體蛋糕的質素都幾好😍🤪 下次會再試

推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️