2020-11-07
正日慶祝生日,為左屋企人選擇左中菜餐廳。呢間六公館不論環境同食物都相當出色。特別講埋,呢度有蛋糕預訂,好靚,提前兩日預訂就可以~真係打卡一流。另外,大家黎食飯記得到餐廳外面場地影相,餐廳侍應會替大家補燈,相當PRO,服務亦相當好。食物方面介紹下先~日本金柚手撕雞:味道好特別,金柚加青瓜絲,啖啖仲有雞肉,好好味~不過雖然是前菜,但唔係第一時間先上,有點奇怪~八味金磚豆腐:超好味,表層香脆,內裡滑溜,真係入口即融的感覺,好滋味,推薦啊~龍眼蜜燒西班牙黑豚叉燒:真係完全唔同平日食個D,厚身到呢,肥瘦交替,入口鬆化,軟綿多汁,好好味。不過屋企人就覺得厚身左D﹗可以薄少少會容易入口D。濃雞湯浸菜苗:真係超香濃雞湯,可以想像用料相當好,啖啖湯汁加上菜,口感豐富。松茸羊肚菌海膽燴飯:濃濃嘅松茸味,海膽完全唔會覺得腥,真係啖啖飯粒都好好味,呢個值得食~生日蛋糕:相當奢華的感覺 ,蛋糕係earl grey chocolate moussey Cake,入口香濃又滑,加上朱古力脆脆,唔算太甜太膩,真係影相同味道都好無得頂~
食物方面介紹下先~