2014-11-10
今天同朋友食生日飯,當然都係想搵平靚正嘅地方啦!商討後都係就返元朗人黎哩度食野。今次人數有十四位,訂枱時佢地預左VIP area(雖然不是private包房)但起碼成行人都坐得晒~前菜篇~點左好多前菜(幾乎張紙有嘅都點晒)芝麻八爪魚:好大隻好好味,味道很好~螺肉:又係好大隻,有咬口, 汁醬的濃度也剛好,不會水水的~中華沙律k 啦!無乜特別~刺身篇~(唔知點解upload極張相都係倒轉左)甜蝦:我地點左50隻甜蝦,無他,因為新鮮同埋肉質真係好鮮甜,仲好大隻,有啲個蝦頭仲有膏添,好甘!三文魚:50片三文魚,足料!無因為我地點得多而縮水,一樣好新鮮肥美~吞拿魚:無點咁多,而且唔係我飛弗所以無comment。生蠔篇~生蠔:不是太大隻,咸味重,Creamy,不過又無美國蠔咁肥美,但好新鮮,愛蠔人士超值!燒物篇~燒翠玉瓜k啦…調味清清地,燒得適中;燒甜薯:好甜,而且細細粒容易食,無乜調味,不過原味已經ok;燒三文魚頭:不算太肥美,肉也不多因為頭不夠大,但香口;炒帶子:好好味,牛油味香,帶子口感爽滑;炒牛柳粒:咸左啲,不肉質都嫩滑。燒羊扒:好得!調味很多,而且煎的成數也得宜無熟過頭,good呀!甜炸
商討後都係就返元朗人黎哩度食野。
今次人數有十四位,訂枱時佢地預左VIP area(雖然不是private包房)但起碼成行人都坐得晒~ 前菜篇~
點左好多前菜(幾乎張紙有嘅都點晒)
芝麻八爪魚:好大隻好好味,味道很好~
螺肉:又係好大隻,有咬口, 汁醬的濃度也剛好,不會水水的~
中華沙律k 啦!無乜特別~ 刺身篇~
(唔知點解upload極張相都係倒轉左)
仲好大隻,有啲個蝦頭仲有膏添,好甘!
吞拿魚:無點咁多,而且唔係我飛弗所以無comment。 生蠔篇~
生蠔:不是太大隻,咸味重,Creamy,不過又無美國蠔咁肥美,但好新鮮,愛蠔人士超值! 燒物篇~
燒翠玉瓜k啦…調味清清地,燒得適中;
燒三文魚頭:不算太肥美,肉也不多因為頭不夠大,但香口;
炒帶子:好好味,牛油味香,帶子口感爽滑;
炒牛柳粒:咸左啲,不肉質都嫩滑。 燒羊扒:好得!調味很多,而且煎的成數也得宜無熟過頭,good呀! 甜炸物篇~
朋友們都點左好多,但我生緊痱滋所以。。。食唔到!
無得評,只能比大家睇下。。。 甜品篇~
終於去到甜品,我食左芝麻雪糕,味道ok嫁,食日本菜呀嘛,係應該配返芝麻雪糕嘅!
真係好多野食,選擇又多,最緊要係咁多人都坐得落!
生日會的好選擇~