2019-05-02
屋企人生日,嚟食自助餐冷盤選擇有刺身壽司,雖然種類唔算多,但係都係啲大眾類型三文魚同吞拿魚夠哂凍同新鮮,又唔會雪到乾哂另一邊有啲火炙壽司,揀咗帆立貝同三文魚幾鮮甜,細細件又唔會食濟生蠔同長腳蟹都多人拎,而且生蠔有3種唔同品種,開好哂放係冰上面,職員幫你夾,條隊都快愛爾蘭嘅肉質爽口較甘甜,法國嘅比較重海水味本身嚟之前以為係原隻開邊龍蝦,點知原來係龍蝦沙律,釀入去個龍蝦殼度好彩龍蝦肉都幾多,加上蟹籽,粟米,青瓜,沙律醬等撈勻,幾好食最搞笑係面頭仲有啲透明嘅燕窩絲,雖然冇咩味道,但係夠豪華到時候會有個職員手拿住個鈴鈴,行足全場,提醒客人有好嘢食過去排隊嘅時候已經好多人,原來係限量嘅鹿兒島和牛,職員即刻切俾你牛肉味道濃郁,脂肪都夠豐富即叫即製手卷叫咗三文魚手卷,喜歡佢紫菜新鮮夠晒脆,最後DIY加上係刺身區拎嘅三文魚,甜蝦同蟹籽,令到手卷肉嘅比例倍增(覺得自己都砌得幾靚架雲呢拿梳乎厘係光波爐入面拎出嚟,香甜好食唔太膩,質地好fluffy甜品選擇都幾多,不過除咗拿破崙之外其他都麻麻雪糕揀咗乳酪味同焦糖燉蛋,乳酪味好酸,係堅乳酪最後嘅章魚小丸子好似食宵夜咁出場,雖然好邪惡,但係又熱辣辣好吸引,忍唔住
冷盤選擇有刺身壽司,雖然種類唔算多,但係都係啲大眾類型
三文魚同吞拿魚夠哂凍同新鮮,又唔會雪到乾哂
愛爾蘭嘅肉質爽口較甘甜,法國嘅比較重海水味
最搞笑係面頭仲有啲透明嘅燕窩絲,雖然冇咩味道,但係夠豪華
到時候會有個職員手拿住個鈴鈴,行足全場,提醒客人有好嘢食
牛肉味道濃郁,脂肪都夠豐富
甜品選擇都幾多,不過除咗拿破崙之外其他都麻麻
雪糕揀咗乳酪味同焦糖燉蛋,乳酪味好酸,係堅乳酪
最後嘅章魚小丸子好似食宵夜咁出場,雖然好邪惡,但係又熱辣辣好吸引,忍唔住拎咗兩粒