2012-03-21
生日週來到 Bulldog ~~~~ 我們坐樓上, 幾好因為靜靜地又唔太多人, 又隱約聽到Live Band 的音樂, 幾唔錯由於燈光實在太暗, 但光線往往與情調成反比, 不錯不錯聽友人介紹這裡個Cider 好正, 個味道有D似香檳, 味道帶甜, 好o岩女仔飲 ~~~!!! 十萬個like ~~!~~Bulldog 無論在drinks , salad 同main course 個份量都十分大碟, 最緊要係樣樣都好好味丫 !!!! Caesar Salad with Chicken 個菜好新鮮亦都好多料, 有炸煙肉片,芝士片,面包粒, 味亦好好, 雞的份量好足, 個salad dressing 夠多而且好味 , 好開胃 由於Lunch已經食左 burger ,本來唔想叫ga , 但在 面b 的引誘下最後都叫了 Bulldog burger來試試 , Wa , 個 Burger 份量十足, 牛牛十萬分厚, 好juicy 而且有牛味, 好豐富, 加上佢特粗特長的薯條, 好好味 pasta 係Pasta chicken Alfredo, 唔好睇佢好似好漏咁 , 大量而又好濃郁既忌廉白
由於燈光實在太暗, 但光線往往與情調成反比, 不錯不錯
Wa , 個 Burger 份量十足, 牛牛十萬分厚, 好juicy 而且有牛味, 好豐富, 加上佢特粗特長的薯條, 好好味 pasta 係Pasta chicken Alfredo, 唔好睇佢好似好漏咁 , 大量而又好濃郁既忌廉白汁, 內有燈籠椒, 個長通粉愈食愈好味,
個汁好香濃, 好rich ~~~~ 令到我夾完一條又一條, 唔知飽tim 個main 係(有種香料)炆羊肉, 個汁確實真係有少少辣,但羊肉好腍, 好重羊味, 我就一般 ..... 反而我最鍾意係佢pat 薯蓉 ,
我用薯蓉點個pasta 的忌廉白汁,超好味, 有機會你地試下!!! 正
至於service , 由於waitor 係菲律賓人, 比較不太熱情同少說話, 但又不是服務不好, ok la ~~
總括而言, 真係幾鍾意bulldog , 我一定會再黎^^^