2015-01-26 3688 瀏覽
之前係第 2 度飲唔記得咩牌子淡而無味,, 所以除左 Somersby 之外都唔敢亂嗌.. 怕又中伏.. 但我會飲既 cocktail 之前都試過,, 唔想又飲個 d 所以就抱住駁下既心態叫左 Cider.. 一飲,, 正..! 好香果味好易入口,, 仲好飲過朋友杯蘋果汁..! LI d 先係 cider 黎架 ma..!勁失望,, 基本上我係為左薯條而黎..! 但希望越大失望越大..! 之前黎食過好好食一直好回味好想再食.... 之前肥肥既薯條而家變左普通粗薯條,, 唔知是咪炸得唔夠耐,, 外唔脆,, 有 d 仲內唔軟既... 另外一向覺得環境同氣氛都好正,, 好 enjoy 近海邊又有 live band ,, 好 relax 好嘆煩惱都少 d..~ 但第一次遇上有人係側邊大聲 chai mui ........ 基本上係同隊 band 鬥大聲.. 而隊 band 都已經夠大聲....

Strongbow

Chunky chips

Strongbow
一直都想去尖沙咀海旁啲餐廳試下,今日爸爸生日就係BULLDOG 度慶祝。因為之前一早已經訂左位,所以去到餐廳唔洗等位就入得BULL有上下兩層,下層無冷氣,主要係比吸煙入仕,同埋會有LIVE BAND 表演,幾舒服不過我地都唔想吸二手煙,所以就去左有冷氣既上層芝士焗薯蓉,超正勁多芝士,岩哂我呢啲芝士FANS!!!!薯蓉既份量都幾多,食完都已經有啲飽Bulldog's all day breakfast: 其實同其它餐廳既allday breakfast差唔多,無咩特別iced cappuccino: 幾好飲,不過好貴,一杯要成$78-_-呀哥叫左份sandwich,配料有薯菜、黃豆、沙律,不過不失,sandwich份量太少4位食單每最後埋單每人要$120,個人認為價錢合理,始終海傍餐廳既賣點係環境,呢間既環境唔錯,如果鐘意聽音樂既話建議係下層用餐,個feel幾好
因為之前一早已經訂左位,所以去到餐廳唔洗等位就入得

不過我地都唔想吸二手煙,所以就去左有冷氣既上層
2014-08-30
2014-08-27 3472 瀏覽
微雨天坐在戶外!望港島燈飾 正兩個人食一個main dish (卡邦尼意粉)一個小食(chips and fish) ! 真心諗住唔夠食再叫!上到枱都覺得無乜嘢!係個小食好大籃囉最後先發覺食唔晒!!!!因為好大碟!!但好好食!係個fish 嘅皮好多粉
微雨天坐在戶外!望港島燈飾 正

上到枱都覺得無乜嘢!係個小食好大籃囉

最後先發覺食唔晒!!!!因為好大碟!!

但好好食!係個fish 嘅皮好多粉

2014-08-21
2014-06-01 4430 瀏覽
落左成個星期既雨!今日算係得少少毛毛雨決定出外走動下老實說、呢間野既食物我就麻麻既、但市區要坐戶外食下野、最近最方便就只有海皮呢度雖然係戶外、但上面都有個突出黎遮到少少、只係落毛毛雨的話、不會好濕好多水、所以座位okay Nacho 無乜特別、芝士唔夠多、純粹想送下酒、叫碟小食可能中午時段加上下完毛毛雨無乜人、成條路上無乜人、餐廳坐戶外既都係外藉人士、侍應好少出黎睇下我們有咩需要、都係我走入去叫佢出黎落單以及埋單
落左成個星期既雨!今日算係得少少毛毛雨
決定出外走動下

Nacho 無乜特別、芝士唔夠多、純粹想送下酒、叫碟小食

2014-05-18
2014-04-12 5822 瀏覽
今日選擇了這間restaurant為我姐姐慶祝生日,我預早到restaurant,因為要預先點好蛋糕做個生日蛋糕,到齊人之後,我們點了以下的菜:1. Egg Benedict - 並不是十分出色的egg benedict,沒有什麼特別~如果下次再來,一定不會點!2. Baked Macaroni Cheese - 十分好味,雖然有好多芝士,但一點都不覺得好"留",焗得十分恰當。3. Bulldog Chicken Wings (6隻) - 炸得好脆~4. Big Dog - 其實是All Day Breakfast,有egg, bacons, beans, sauguges, bread and harsh brown~Special highlight:不得不讚當日的服務員,我跟他夾好上蛋糕的時間,在我們不留意低下,上了預早點好餐廳的Mars bar cheesecake,給了我姐姐一個"Surprise"。(這位服務員十分有禮貌)餐廳環境:燈光偏暗,坐位舒適,面對海旁,有氣氛,有live band,很乾淨服務態度:非常好食物質料:好價錢:中等 (5道菜/3個人合共:$5XX)下次一

服務態度:非常好
食物質料:好
價錢:中等 (5道菜/3個人合共:$5XX)

下次一家會再黎食,因為想嘗試其他dishes。
2014-02-17
  • Bulldog Chicken Wings
  • Baked Macaroni Cheese
2014-02-01 5380 瀏覽
難得放假一個人落得清閒,決定不自找麻煩,去Bulldog's安靜地享受陽光和和平。這間以英式pub和aussie food做賣點,價錢合理而portion非常大,味道不錯,環境有些愜意,感覺很抵吃。星期六的bulldog's有brunch menu,大約1:00pm人流不多,只有4枱食客,多數是一個人喝著酒或兩個人吃brunch閒聊。我坐到近門口,沒有冷氣開著,只開著一點的裝飾燈。就這樣自然風和陽光的溫暖就隨隨送上。我近來非常想吃poached egg,eeg benedict(HK$99)便是我不二之選。等了約15分鐘,豐富的brunch來了好多蛋,竟然一口氣有三隻…我深呼吸了一下…每隻蛋都看起來春色盪漾,中間夾了兩片火腿,吃起來不像是煙薰過的,口味較淡,有點失望,但總算有些厚度而且肉質算軟和鬆化。底下的方包對我來說太薄了,它塗上一點點的yellow mustard我覺得幾好。Hollandaise Sauce明顯已「放涼」了,表面很硬。把蛋切開,蛋黃流出來的視覺效果很好。我要快點幹掉這誘人的好東西。Egg benedict就是要張大嘴巴,把toast, ham, yolk and

等了約15分鐘,豐富的brunch來了
好多蛋,竟然一口氣有三隻…我深呼吸了一下…
Egg benedict就是要張大嘴巴,把toast, ham, yolk and sauce一拼吃下,不用儀態。這個假期是我的,難得一個人brunch,不用工作不用體諒不用顧大局。個人享受和胃子才是大局,所以吃完第二隻蛋,toast已吃光了,真想求waitress加多一片給我!
一片包真的不夠三隻蛋啊!

最後吃淨了1隻蛋和1片ham,對不起。side dish salad蠻新鮮,平衡了剛才濃郁的味道。

然後我安然在這裡看著海景,聽著音樂,投入書本的世界。

才HK$99 no 10% service charge.. 不是很抵嗎?
2014-02-01
2013-07-23 4218 瀏覽
很开心今天天气非常好, 一點唔曬都没有雨咁开心咁舒服, 一定要到海皮坐下,  嘆番个好正的午餐试过好多次晚上来饮野, 但无试过食正餐 哇!!! 正!!! 下午坐在这里感觉唔错! 附近其他餐厅都不是全开! 同埋不是很多人....本來我們打算黎飲下野,叫個小食,點知朋友好快咁行完左山,早左好多黎tst搵我,咁我們就lunch 啦!! 1.      Fish Burger我朋友很快想好食burger只是用多了五分钟想下五种burger中选边个佢擇左fish burger…我諗一般般,無特別佢話薯條好難食囉!其實我朋友係一個有錢人明星常去既、每年齋會費要130萬club house女廚師,係未好型呢?所以佢對於佢叫既呢個餐應該…………………………….!!! 而我..........想了很久想不到叫乜um........pasta? burger? 好像没什么特别 all day breakfast or benedict? 我想我已经食过最好的了...haha not interested in~~~ 2.      Sheppard Pie - $132最后, 我真的叫左一個真係幾特
很开心今天天气非常好, 一點唔曬都没有雨

咁开心咁舒服, 一定要到海皮坐下,  嘆番个好正的午餐

试过好多次晚上来饮野, 但无试过食正餐

1.      Fish Burger
我朋友很快想好食burger
只是用多了五分钟想下五种burger中选边个
佢擇左fish burger…我諗一般般,無特別
佢話薯條好難食囉!
所以佢對於佢叫既呢個餐應該…………………………….!!!

而我..........想了很久想不到叫乜

2.      Sheppard Pie - $132
最后, 我真的叫左一個真係幾特別既野, 我觉得它特别, 是因为它跟我想像有点出入

它的名字叫Sheppard pie, 旁边有descriptions 写着cheese on top of potato xxxxx something like that

我没有想过它会以焗飯look上,我朋友都問我係未叫焗飯
其實係批黎既!!

真係如description所講, cheese on top wor!!好厚好厚一層cheese,好香濃芝士味, 正啊!!!
然後一吉入去,下面係薯仔, 再下面係肉醬!
隔離有沙律,果種紫色既我唔知叫乜菜,我鐘意包住菜同肉醬一齊食,正啊!

同我預計既一樣,食到三分二食唔落
但我都要夾硬吃晒d cheese,因為太正了!!

3. Strawberry Sweet  -   $62
呢個係我偷窺隔離枱而點既
哈!又真係撞中個名,ei~不過成杯strawberry 咁既色,估名既名中率應該係好高既
外觀就100分,飲落就唔得
無乜味!有點像飲水!

朋友點既cappuccino 當然仲一般,但踢波整親腳,要戒凍飲喎~ @@’’
服務無特別,yo佢有應我,菜齊,野飲齊, 得!!!無笑容無問題
已經係叫做okay 既service,醒多十蚊tips咁大把,算係咁啦!
價錢其實略貴,因為食物堅一般,成餐飯我朋友講佢係club house 點煮野食,e.g. egg benedict
講真! 我想食佢講既野多d..haha
一半錢係買佢個景,實在坐得太舒服了!!
唔知你又會唔會介意坐近馬路呢?

題外話/補充資料: 晏就爆多wu蠅 >.<
2013-07-21
2012-08-06 3668 瀏覽
七月十四日 (星期六)是日如常,在尖沙咀先做運動才去找食跑得火熱時,看到電視正播着英倫的節目不禁又令我們想起在英國的日子除了英國的悠閒環境,當然還有英式傳統美食好!既然沒有午餐計劃,是日就找家英國菜吃吃尖沙咀,前吃過Brickland,味道不錯不知何解,突然想起尖東的Bulldog,就走過去尖東的好處,人不多,餐廳大多也不用訂位就像Bulldog,店外坐滿了外藉遊客,也有香港人像我們一樣打算細味英倫菜天氣實在太熱,我們寧可坐在冷氣開放的室內其實也不用怎樣看餐牌,心裡一早有打算就選了個All Day Breakfast,當中選了最豐富的Big Dog這個大狗來得狂野,陣容鼎盛置面的兩片煎蛋,十分醒目,熟度剛好,蛋味也香濃趁多士未稔,先吃,果真十分香脆,多士未至於軟熟,不過塗一點軟牛油,散發的香,還是不錯的兩半新鮮大蕃茄,入口多汁,味道鮮甜又帶一點酸,是我們最喜歡的那個味道肉腸也十分煙韌,可是肉味略欠煙肉份量多得很,油脂是何其豐潤,甚至是過油了入口咸味來得不太自然,肉質也頗硬口的茄汁焗豆也要彈,入口稀爛,味道也是一味的酸是日不想吃得太熱氣,沒有點炸魚薯條,也點了另一款傳統英式菜 - Egg
七月十四日 (星期六)

是日如常,在尖沙咀先做運動才去找食
跑得火熱時,看到電視正播着英倫的節目
不禁又令我們想起在英國的日子
除了英國的悠閒環境,當然還有英式傳統美食
好!既然沒有午餐計劃,是日就找家英國菜吃吃

尖沙咀,前吃過Brickland,味道不錯
不知何解,突然想起尖東的Bulldog,就走過去
店內是一貫很"英"的裝潢
米字旗高高掛,不說也知這裡的主打
尖東的好處,人不多,餐廳大多也不用訂位
天氣實在太熱,我們寧可坐在冷氣開放的室內
這不是英式早餐是什麼? :P
Big Dog份量頗大,用料也豐富,特別是煙肉,多的是!
其實也不用怎樣看餐牌,心裡一早有打算
這個大狗來得狂野,陣容鼎盛
置面的兩片煎蛋,十分醒目,熟度剛好,蛋味也香濃
蕃茄有驚喜,汁多味甜
煙肉較多油,質感也略太韌
肉腸香煎,味道芳香鮮甜
肉腸也十分煙韌,可是肉味略欠
煙肉份量多得很,油脂是何其豐潤,甚至是過油了
入口咸味來得不太自然,肉質也頗硬口的
茄汁焗豆也要彈,入口稀爛,味道也是一味的酸
脹卜卜的班尼迪蛋
是日不想吃得太熱氣,沒有點炸魚薯條,也點了另一款傳統英式菜 - Egg Benedict
粗厚的多士墊底,配上火腿,放面的便是主角班尼迪蛋
荷蘭汁由自己加的,控制份量...
荷蘭汁加在班尼迪蛋上,閃閃發光
蛋汁慢慢流出,美~
自己加上荷蘭汁(Hollandaise Sause),蛋黃香牛油味道相配合
輕力切開,蛋汁已緩緩流出,呷一口,蛋味香濃
火腿帶咸香,入口煙韌
吃一口火腿肉,肉厚而煙韌,帶咸香,與蛋可謂相輔相成
伴碟的雜菜入口也十分鮮嫩清爽,吃完濃味的雞蛋和火腿,用來清清味蕾倒不錯的

未知何時可以嚐到真正的英倫風味呢?
2012-07-14
這不是英式早餐是什麼? :P
Big Dog份量頗大,用料也豐富,特別是煙肉,多的是!
脹卜卜的班尼迪蛋
蛋汁慢慢流出,美~
蕃茄有驚喜,汁多味甜
肉腸香煎,味道芳香鮮甜
火腿帶咸香,入口煙韌
2012-08-02 2892 瀏覽
一望個menu 再加埋live sports broadcast就知係好british 既一間pub.我地當晚坐outdoor, 環境好靜好casual 好舒服Mini burger platter3款分別用了牛肉,雞肉和魚柳作為'漢堡' 的mini burger.size 對於男仔講可能係bite size. 但比女仔用黎share 就岩岩好.附送的薯條係英國人愛吃的粗身薯條,夠熱但不夠脆Spicy chicken wing一籃有6隻辣辣地很香口, 好適合配合啤酒一齊食用.
我地當晚坐outdoor, 環境好靜好casual 好舒服
Mini burger platter
3款分別用了牛肉,雞肉魚柳作為'漢堡' 的mini burger.
附送的薯條係英國人愛吃的粗身薯條,夠熱但不夠脆
Spicy chicken wing
一籃有6隻
辣辣地很香口, 好適合配合啤酒一齊食用.
題外話/補充資料: 餐廳晚甘會有live band 表演, 不過都幾嘈下. 如果想靜靜地傾下計既朋友, 坐樓上會比較好.
2012-07-05
  • spicy wings
2012-06-29 2485 瀏覽
今晚約左幾位知己黎呢度! 雖然下奏打黎時話full booking, 但我地冇灰心, 堅持walk-in 都要來! 果然冇黎錯!呢度內外氣氛都好好, 地下一層露天既位置已一早坐滿, 而餐廳入面有live band. 可能嘈少少就冇乜人位本身我地被安排坐響live band前面. 但當隊band 開始唱歌時. 由於太近既關係. 真係好大聲大聲到同隔離個人講野都要好似嗌交咁. 所以要求轉檯樓上環境都唔錯. 又隱約聽下live band 唱歌. 又可以舒舒服服咁傾計.先叫一杯cocktail: citrus martini 飲到既係檸檬味道. 冇咩特別, 一邊飲一邊等食物食物方面大致上都好味. 而且份量都好大! 4個人都食唔晒Carbonara, Bulldog pizza, Caesar Salad with Chicken, Spicy chichen wing特別推介 Spicy chichen wing, 有點兒辣, 但過癮! 很香口, 非常適合配啤酒!食左咁多芝士芝士覺得有點滯. 又叫左杯啤酒飲.愛上了Edelweisse. 麥香而且適合女仔口味! 今晚真係飲飽食醉!

大聲到同隔離個人講野都要好似嗌交咁. 所以要求轉檯

食物方面大致上都好味. 而且份量都好大! 4個人都食唔晒

特別推介

食左咁多芝士芝士覺得有點滯. 又叫左杯啤酒飲.

2012-06-22
2012-06-26 1829 瀏覽
在尖沙咀食dinner這麼多年,有不少心水的餐廳,不過隨著歲月的流逝,很多餐廳已經大不如前,而每當餐廳易手就會出現質素問題。朋友的聚會,一般都會在尖沙咀,可惜其中一間在Knutsford的心水餐廳質素下降,所以已經很少去,不過唯獨是Bulldog這麼多年來水準沒有大起大落,依然是我的不二之選。Bulldog中每一次都會點的就是chicken finger,雖然很多人覺得沒有特別,但從幾年前一直到現在味道及品質依然如一,只是份量變少了 另外Cardonara也是必點之中,這裡的Carbonara很濃郁,有著蛋香,但濃而不膩。以上的是每次光臨必點的,另外burger也很好,Chicken Alfredo都ok不過略比以前遜色了一點點!一間好的餐廳食物質素好之外,環境及服務員都要好,這樣就能夠有更多return customer like me!!Bulldog環境很適宜和三五知己聚會,因為椅子也很舒適,所以坐久一點也沒問題。

2012-05-12
生日週來到 Bulldog ~~~~ 我們坐樓上, 幾好因為靜靜地又唔太多人, 又隱約聽到Live Band 的音樂, 幾唔錯由於燈光實在太暗, 但光線往往與情調成反比, 不錯不錯聽友人介紹這裡個Cider 好正, 個味道有D似香檳, 味道帶甜, 好o岩女仔飲 ~~~!!! 十萬個like ~~!~~Bulldog 無論在drinks , salad 同main course 個份量都十分大碟, 最緊要係樣樣都好好味丫 !!!! Caesar Salad with Chicken 個菜好新鮮亦都好多料, 有炸煙肉片,芝士片,面包粒, 味亦好好, 雞的份量好足, 個salad dressing 夠多而且好味 , 好開胃 由於Lunch已經食左 burger ,本來唔想叫ga , 但在 面b 的引誘下最後都叫了 Bulldog burger來試試 , Wa , 個 Burger 份量十足, 牛牛十萬分厚, 好juicy 而且有牛味, 好豐富, 加上佢特粗特長的薯條, 好好味 pasta 係Pasta chicken Alfredo, 唔好睇佢好似好漏咁 , 大量而又好濃郁既忌廉白
生日週來到 Bulldog ~~~~

由於燈光實在太暗, 但光線往往與情調成反比, 不錯不錯

pasta 係Pasta chicken Alfredo, 唔好睇佢好似好漏咁 , 大量而又好濃郁既忌廉白汁, 內有燈籠椒, 個長通粉愈食愈好味,

個汁好香濃, 好rich ~~~~ 令到我夾完一條又一條, 唔知飽tim
個main 係(有種香料)炆羊肉, 個汁確實真係有少少辣,但羊肉好腍, 好重羊味, 我就一般 ..... 反而我最鍾意係佢pat 薯蓉 ,

我用薯蓉點個pasta 的忌廉白汁,超好味, 有機會你地試下!!! 正

至於service , 由於waitor 係菲律賓人, 比較不太熱情同少說話, 但又不是服務不好, ok la ~~

總括而言, 真係幾鍾意bulldog , 我一定會再黎^^^
2011-12-19 1048 瀏覽
今日約了英國大學同學找了這間英式 pub聚舊, 因為睇過個 menu ok~訂左台所以唔需要等位. 坐樓上. view 幾好. 望到少少海景, 有2部電視播足球, 坐邊度都睇到. 氣氛幾好. 食物方面, 幾為朋友包括我都覺得d食物幾健康...... 因為....... 偏淡..... 可惜唔係好合我們口味. 不過可以接受.好味介紹asta chicken Alfredo. 好濃郁既白汁, 唔 dry, 用長通粉所以啖啖都有汁.然後, 另一好味係羊肉咖哩. 同 chicken alfredo 一樣, english pub 差唔多一定有. 我一坐低就聞到隔離臺既咖哩味. 好香, 所以決定一定要食.不負所望, 好香, 少少辣, 羊肉好腍. 更正係載咖哩的碗, 是薄餅做, 所有食完d咖哩, 仲可以連碗都食埋. 卒之成碟清晒.5人唔止食2碟.... 仲有:steak and kidney pie, dogs n .... 併盤, buffalo wings. 不過都無乜味..... 都係上面兩款好味.一跳就到甜品. apple crumble 和 mars cheesecake. 兩個都好味.

好味介紹:
pasta chicken Alfredo. 好濃郁既白汁, 唔 dry, 用長通粉所以啖啖都有汁.
chicken alfredo
lamb curry

5人唔止食2碟.... 仲有:

一跳就到甜品. apple crumble 和 mars cheesecake. 兩個都好味. d蘋果一d都唔酸, crumble 係消化餅做, 幾得意. mars cheesecake 就好滑, 亦無普通cheesecake 咁寡. caramel 好香. 好味!

氣氛好, 我們在樓上吃完 dinner 在落番樓下飲兩杯順便聽 live band 表演, 造就好 relax 的星期日夜晚.

題外話/補充資料: 要食煙就要坐街邊stool 同高臺, 不過樓上位就坐得舒服d.
2011-12-18
chicken alfredo
lamb curry
  • lam curry
  • mars cheesecake
  • apple crumble
2011-10-02 672 瀏覽
相信愛吃的人總會有一個wish list,我也不例外,我的wish list就在約三年前寫第一篇食評開始.約在兩年多,Bulldog's Bar & Grill 已例入我的wish list之中,當中就是某幾位食家介紹過Brunch及餐廳環境.去年我的生日,本來還打算和朋友來到這裏. 但來到後,朋友覺得普通,所以轉了餐廳. 但仍在我的wish list之中,還未delete.今次生日,朋友又給我機會選擇,這一刻的我仍想來這一間,所以最終我們來了,而我還堅決不容許朋友轉軚.今晚,終於來了,職員還給我選擇二樓還是一樓室外和室內的中間.難得對著維港,又可以享受著天然的冷氣,加上今晚的天氣不算又熱又焗,所以便選擇坐在室內和室外的中間欣賞著維港的夜景.來到後,我們先order了各不同的生啤. 今晚我order了Edelweisse,朋友便order了Heineken暫時,Edelweisse啤酒是本人最愛在酒吧揀選之一,因味道特別,很合適女生口味. 另外,現在很少酒吧還見到Heineken有生啤頭.啤酒來了,我們才慢慢揀選美食. 我們二人,也不算大食之人.起初我們正考慮Burger,Pizza,

Edelweisse & Heineken
啤酒來了,我們才慢慢揀選美食. 我們二人,也不算大食之人.起初我們正考慮Burger,Pizza,Pasta. 最後,我們揀了兩款都是用餐廳名字作美食的

1) Bulldog's Pizza-$115
Bulldog's Pizza內裏有不少海鮮.餐廳總算不姑寒,因蝦真的大大的,差不多每一小塊都會有.而且芝士也是重重多多的,配料也很多種類,pizza很薄,也很脆,熱騰騰送上來. 不錯.
Bulldog's Pizza
2)Bulldog's Burger -$125
朋友數多年前在外國讀書回來,所以對Burger也情有獨鍾,今次也order了也是和餐廳名一樣的Bulldog's Burger .
當Bulldog's Burger 送上來時,我已覺得Bulldog's Burger 夠哂誠意,因Bulldog's Burger 份量十足. 大家可以看看,牛是多麼的厚,多麼的豐富,多麼的juice.牛肉的味,一點也不騷,而且不油,也不乾. 真的不錯. 另外,薯條是長長粗粗的,我還覺得內裏不單單是薯仔,是蕃薯的感覺,而且薯條內裏密度十分之高,很少空氣,很少空位在內,再一次覺得這一個Bulldog's Burger 夠誠意,超值.
Bulldog's Burger
Bulldog's Burger 的大特寫
3) Chocolate Cake-$65
還未說說這一個Chocolate Cake的味道時,我也想讚讚這餐廳的職員. 因我落order這碟Chocolate Cake時,我便向職員說,可否在Chocolate Cake加一枝蠟燭,他說沒有問題,落了單後,職員便主動拿了一枝筆及點唱紙給我,告訴我可以向樂隊點唱生日歌,到時唱生日歌的時候,我便送上Chocolate Cake,但不竟我的生日已過了兩星期,也不想那麼誇張,因我只是想擁有多一個願望,所以我便拒絕了.Chocolate Cake終於來了,許了多一個願望後,便一起品嚐Chocolate Cake.這一個Chocolate Cake很重朱古力味,很鬆快,吃了半個,一點也不"漏"及不"濟"的感覺. 感覺得自在的甜品.
Chocolate Cake
Bulldog's Bar & Grill 就在尖東維港. 如想舒舒服服,聽下歌,望著維港夜景,一邊品嚐甜品,一邊品嚐啤酒,Bulldog's Bar & Grill 也是不錯的選擇.
Band
Bulldog's Bar & Grill 的自家紙巾
2011-08-09
Bulldog's Bar & Grill 的自家紙巾
Band
  • Bulldog's Burger
成日經過尖沙咀海邊都被一大行餐廳吸引住, 想去試好耐, 今日因為約咗兩位美國朋友聚會, 相信佢地會好鍾意呢種feel的餐廳, 所以就去試一試. 星期日約12:30pm去到, 全間餐廳只得3枱人, 我地當然選擇坐出面. 嘩.....那種feel真係正到爆, 之後我地點咗四款食物 (Macaroni Cheese, Bulldog's Pizza, Caesar Salad with Chicken, Fried Chicken Wing) 好可惜我唔記得影相, 但好彩最最最好味的一款就影咗. Macaroni Cheese - 勁勁勁好食, 芝士味好香勁濃厚, 雖然嘜料都無....但咁香的芝士味巳經夠晒.Caesar Salad with Chicken - 菜好新鮮,味亦好好, 唯獨D雞有點(鞋)口.Fried Chicken Wing - 不過不失,幾好食.Bulldog's Pizza - 呢個就麻麻地, 好奇怪...有好多叉燒.....芝士味亦都好濃厚, 但唯獨係太多叉燒, 怪怪地.但總括嚟講, 我一定會再次幫襯, 因為個環境巳經值晒.
極力推介呢款Macaroni Cheese ..... 好味到爆爆爆晒炸呀

但總括嚟講, 我一定會再次幫襯, 因為個環境巳經值晒.

2011-09-25