2024-08-16
呢間鐵板燒最特別嘅係廚師會喺鐵板上寫祝福語或砌靚靚公仔俾客人打咭影相,真係好有心思🥰侍應服務態度良好,座位與座位之間又唔會逼硤,坐得舒服😌叫咗兩個Akita套餐,非常豐富💕飲品揀咗麒麟生啤➕札幌啤酒🍻我就比較鍾意札幌啤酒,入口比較清淡,啱晒我飲季節沙律食落新鮮爽脆,配上酸汁十分開胃魚籽鵝肝蒸蛋入口非常滑溜,鵝肝嘅油脂滲透咗係個蛋到,感覺別有一番風味鮮活時令龍蝦非常多膏,肉質鮮嫩,食落非常惹味原隻鮮活南非鮑魚都算幾大隻,咬落彈牙,點上海苔忌廉汁食就更美味香煎頂級鵝肝煎到金黃色,配上香脆嘅多士、魚籽醬➕酸汁一齊食,口感豐富鮮活時令海鮮係日本帆立貝,爽脆嘅紫菜包上紫蘇葉、蘿蔔及帆立貝食,咬落厚肉多汁鹿兒島霜降和牛薄燒卷➕鹿兒島霜降和牛厚燒都揀咗7️⃣成熟,就算唔需要點任何野都已經夠味,廚師就推介點上海鹽昆布同埋芥末一齊食秋田炒飯用日本珍珠米炒到粒粒分明,食落充滿櫻花蝦香氣炒野菜🈶菇菌及新鮮蔬菜,入口香嫩,非常健康龍蝦清湯係用剛剛鐵板燒嘅龍蝦頭熬製而成,飲落清甜可口甜品有雪糕配紅豆燒餅,揀咗豆腐➕芝麻味雪糕各一,配上剛整好嘅燒餅,真係好滿足嘅一餐💕
季節沙律食落新鮮爽脆,配上酸汁十分開胃
鮮活時令龍蝦非常多膏,肉質鮮嫩,食落非常惹味
秋田炒飯用日本珍珠米炒到粒粒分明,食落充滿櫻花蝦香氣
炒野菜🈶菇菌及新鮮蔬菜,入口香嫩,非常健康
龍蝦清湯係用剛剛鐵板燒嘅龍蝦頭熬製而成,飲落清甜可口