Plato Cafe & Bistro (裕民坊YM²)

2024-10-04 102 瀏覽
呢間餐廳之前同老公在佐敦食過,都幾有口碑,咁我就揀觀塘呢間分店同朋友食生日飯。餐廳裝修好新,空間好大。餐牌選擇都幾多,有兩款二人套餐,有十多款晚市套餐,仲可以散叫。朋友發辦,叫左個二人精選套餐,包是日餐湯、一款前菜,一款飯或意粉、一款主菜、是日甜品同兩杯飲品。是日餐湯:鹹鹹地,幾夠味。煙三文魚凱撒沙律:有三大塊煙三文魚,羅馬生菜新鮮爽口,裡面加左芝士粉同煙肉粒,幾好味。北海道帶子松露野菌意粉:帶子煎得香,食到有好多菇,意粉煮得軟硬適中,啖啖充滿露松醬汁,好滑好creamy。澳洲肉眼牛扒:叫左七成熟,肉質厚實帶少少肉汁,唔韌。旁邊仲有個焗薯,配上蛋王醬同煙肉粒,味道都幾夾。芝士蛋糕:係new York cheese cake,口感實正,唔太甜,幾好。飲品:朋友叫左個凍冰果茶,佢話飲到好多唔同生果味道,我就叫左凍蜂蜜柚子茶,唔太甜,都OK。

是日餐湯:鹹鹹地,幾夠味。

2024-10-03
生日