2012-01-12 162 瀏覽
生日飯,又係男朋友帶我食好嘢嘅時間啦~男友一早BOOK好八點檯,一入到餐廳就會見到個蟹池,同灣仔間蟹膳 Kanizen有啲似。睇到MENU,見佢有毛蟹、松葉蟹同鱈場蟹揀,餐廳經理同我們介紹一番後,我哋兩個最後決定咗叫半隻新鮮嘅鱈場蟹食(每隻約2。2KG),係等待嘅時間,我們先品嚐了枝豆同冷盤,再叫咗2杯嘢飲"In Love",係Pineapple, orange plus cranberry juice而成,等咗半小時,終於主菜上場啦~有D嘜野食,程序如下:1. 蒸鱈場蟹 ~ 好鮮甜2. 鱈場蟹刺身 3. 燒鱈場蟹肉+蟹膏 ~YUMMY4. 鱈場蟹天婦羅5. 鱈場蟹蒸蛋6. 鱈場蟹清湯7. 鱈場蟹粥8. 生果&甜蕃薯我個人認為最好味,係燒蟹肉蟹膏同蒸鱈場蟹,好好吃。由於一開始已經怕我們食唔晒嘅關係,我們冇食鱈場蟹火鍋,蟹粥亦叫佢整少啲,細細碗就夠啦!不過食完個蒸蛋都已經好飽啦。服務方面:全程都好周到,重好有心機地教我餐廳經理仲成日問我們啲嘢O唔OK,啱唔啱食,成日走嚟同我們傾計,好似我們成日嚟咁,最後臨走嘅時候,個經理仲送埋個VIP會籍俾我們。哈哈~最後~呢間野當然一啲都唔平,是日

生日飯,又係男朋友帶我食好嘢嘅時間啦~
睇到MENU,見佢有毛蟹、松葉蟹同鱈場蟹揀,
等咗半小時,終於主菜上場啦~有D嘜野食,程序如下:
1. 蒸鱈場蟹 ~ 好鮮甜
2. 鱈場蟹刺身
3. 燒鱈場蟹肉+蟹膏 ~YUMMY
4. 鱈場蟹天婦羅
5. 鱈場蟹蒸蛋
6. 鱈場蟹清湯
7. 鱈場蟹粥
8. 生果&甜蕃薯

最後臨走嘅時候,個經理仲送埋個VIP會籍俾我們。哈哈~

最後~呢間野當然一啲都唔平,是日消費為HK$1600。
2012-01-11
慶祝紀念