餐廳: 鹿悅日本餐廳
資訊:

2022-02-10 3125 瀏覽
生日當然唔可以刻薄自己,特別係已經好耐無返 “鄉下”,緊係要用食去彌補下啦,所以今日就揀左位於灣仔君悅酒店既日本餐黎慶祝下🎉!一打開餐牌,果然係五星級酒店既價錢,不過話到明係慶祝所以唔好理價錢,最緊要好食同食得開心🥳。餐牌上面有好多種唔同嘅set,然後客人就可以搭配佢想要嘅前菜。第一份嚟嘅就係呢款南瓜,好香,係一款唔錯幾開胃菜。黎到主餐,我哋就叫咗一個雜錦壽司🍣+腐皮烏冬。有五款壽司➕卷物。不過卷物嚟到嘅時候,紫菜已經淋晒,如果唔係見到壽司師傅喺面前整,會以為佢擺咗好耐。😅雜錦壽司就有蝦,深海池魚等等。其實以為呢個價錢會有拖羅,但係點知都係無。不過唔緊要,起碼魚生係新鮮。其他配菜就唔錯,水準之上。我哋仲叫咗另一份A3和牛厚切配白飯。好可惜,和牛嚟到嘅時候已經唔熱,雖然油分好夠,入口即融,但係少咗嗰種啱啱燒起上嚟嘅香味。甜品就有雪糕,應該係普通嘅Haagan Daaz。不過佢哋就好貼心,生日就送咗一個細既生日蛋糕!!總括嚟講,呢個價錢其實食物既水準可以再高啲。服務好好👍🏻,所有人都好親切。裝修都好靚,好有一間豪華懷石料理既裝潢。我會覺得環境比食物更好! 如果大家想去一間豪華嘅日本料理,呢

第一份嚟嘅就係呢款南瓜,好香,係一款唔錯幾開胃菜。

甜品就有雪糕,應該係普通嘅Haagan Daaz。

不過佢哋就好貼心,生日就送咗一個細既生日蛋糕!!

如果大家想去一間豪華嘅日本料理,呢個絕對係一個好選擇。但係如果想食比較高檔嘅食物質素,用呢個價錢其實可以試吓其他Omakase!

2022-02-06
慶祝紀念