2019-11-27
今日本來係同朋友食生日晚飯但而家局勢動盪,都冇乜心情慶祝加上屯門牛擔心夜晚冇車返歸,於是決定改食TEA晏就兩點半嚟到,已經七成滿,好彩有卜位當中不少係外國人係到好HIGH咁HAPPY HOUR緊係到好認真諗緊食咩既時候, 有個WAITRESS行過嚟似催我地落單我地話等多陣先,佢就黑面離開都令人幾無奈ROASTED BEETROOT SALAD $108前菜食個沙律健康一下值得一讚係紅菜頭同鮮橙真係幾清甜同幾FRESHLEMON DRESSING酸酸地幾開胃,又有脆脆地既NUTS增加口感如果唔想咁悶成日食CAESAR SALAD,可以揀呢個CHICKEN & AVOCADO BURGER $145呢個BURGER有D FAILED,因為雞肉口感都幾"鞋"同埋牛油果係蓉狀,但個人就鍾意一塊塊BURGER可以SKIP呢款,但跟機既薯條幾好食HAND CUT FRIED $75本嚟諗住叫甜品,但BURGER個薯條好好食下酒真係一絕,決定棄甜品追加薯條薯條炸得夠乾身夠脆,仲有邪惡既松露蛋黃醬,無得輸WEST COAST IPA(右) $88飲落味道幾清新,果味突出,幾啱啤酒新手既女仔FORGO
但而家局勢動盪,都冇乜心情慶祝
加上屯門牛擔心夜晚冇車返歸,於是決定改食TEA
晏就兩點半嚟到,已經七成滿,好彩有卜位
當中不少係外國人係到好HIGH咁HAPPY HOUR緊
我地話等多陣先,佢就黑面離開都令人幾無奈
ROASTED BEETROOT SALAD $108
前菜食個沙律健康一下
值得一讚係紅菜頭同鮮橙真係幾清甜同幾FRESH
如果唔想咁悶成日食CAESAR SALAD,可以揀呢個
CHICKEN & AVOCADO BURGER $145
呢個BURGER有D FAILED,因為雞肉口感都幾"鞋"
同埋牛油果係蓉狀,但個人就鍾意一塊塊
BURGER可以SKIP呢款,但跟機既薯條幾好食
HAND CUT FRIED $75
本嚟諗住叫甜品,但BURGER個薯條好好食
下酒真係一絕,決定棄甜品追加薯條
薯條炸得夠乾身夠脆,仲有邪惡既松露蛋黃醬,無得輸
WEST COAST IPA(右) $88
飲落味道幾清新,果味突出,幾啱啤酒新手既女仔
FORGOTTEN TOAST(左) $68
顏色係深色少少既琥珀色,有少少煙燻味,部長我就鍾意呢款
LUNAR WHITE ALE $35(beer of the week)
呢個係今個星期既BEER OF THE WEEK
平原價接近一半既價錢,咁抵就要試下
呢款啤酒成份有芫荽,令人有啲卻步
因為部長我都唔鍾意芫荽陣味
但飲落冇乜芫荽味,係after taste有少少,可以接受
但如果真係好憎芫荽陣味就唔建議試了