今日去花園城搵個朋友攞啲嘢,朋友就約我喺附近嘅呢間蘇花餐室食個下午茶,順便可以坐下傾吓偈。呢間餐室都幾別緻,雖然鋪唔大,但裝修佈局都有落咗少少心思,牆上面有一塊大黑板,畫咗佢嘅招牌喺度,抬頭望仲見到好多唔同嘅酒樽,幾有格調!依間餐室都有好多唔同嘅選擇,餐牌有圖文並茂,好似好多都好吸引咁朋友叫咗個花枝丸炒出前一丁,開頭我覺得$58食個出前一丁有啲貴,但原來佢嘅花枝丸有六粒咁多,而且係炸完花枝丸之後再落調味,出前一丁亦配上蘑菇片,成件事即刻覺得物有所值朋友就推介話呢度嘅炸髀好好食,而我又未食lunch,所以就叫咗個超大份嘅雞髀餐。果然冇介紹錯,佢嘅生炸雞髀真係好好食,脆口得嚟一啲都唔乾身,入面嘅肉質仲好Juicy,真係好推介!佢嘅炒蛋都炒得好滑,所以我成份食晒呢個餐仲配一個番茄湯粉,我以為只係細細碗,點知原來係成個湯麵咁大碗,蕃茄湯底清清地味道唔算濃,但見到有蕃茄肉喺湯入面,就知佢真係用新鮮蕃茄熬製嘅,果然真材實料,呢餐真係超滿足!小朋友話要食薯條,就叫一份俾佢啦! 薯條係粗身嘅波浪薯條,加埋調味好好食,店主仲俾咗好大兜茄汁我哋點添我到而家都仲好掛住佢哋嘅生炸雞髀🍗,有機會一定要再嚟食過!

花枝丸炒出前一丁
佢嘅炒蛋都炒得好滑,所以我成份食晒
生炸雞髀炒蛋多士
蕃茄湯螺絲粉
炸薯條
我到而家都仲好掛住佢哋嘅生炸雞髀🍗,有機會一定要再嚟食過!
下午茶
花枝丸炒出前一丁