2022-10-24 1055 瀏覽
【越北牛肉粉專門店】#foodstepsinhk_西環 ·🍜越北生牛肉牛腩片湯粉💰63 Raw beef & sliced beef brisket 發現原來佢係牛腩片而唔係一般嘅牛腩😂不過自己食吓食吓都prefer牛腩片多啲,因為連埋生牛肉嘅話都唔會話好肉好膩👌🏻不過其實牛肉大致上已經熟晒,如果大家鍾意食生牛肉嘅話可能會有啲失望🥲但係有一大舊蘿蔔,欣賞蘿蔔清甜冇渣;湯底唔油,食完唔會頸渴湯粉份量幾多,正常女仔食哂會偏飽🫠·🫔清沅蒸粉包(2件) +💰23 Steamed rice pancake蒸粉包其實係粉皮入面包住豬肉碎、雲耳、紅蘿蔔粒、乾蔥等等嘅材料,可以點魚露嚟食~朋友因為想健康啲所以就喺春卷&蒸粉包之間揀咗呢款🤣佢覺得係好食嘅,不過又未算話好特別,大家可以當係春卷嘅蒸版😹兩細件咁其實都啱俾一個人當小食·🥬馬拉盞炒生菜 +💰23 Lettuce with belacan sauce 同自己想像中有啲唔同,佢嘅馬拉盞係好似汁咁液體啲,不過都ok,生菜有鑊氣,吞嘅時候會食到少少辣😂#foodstepsinhk_越南菜 #foodstepsinhk_港大
【越北牛肉粉專門店】#foodstepsinhk_西環
🍜越北生牛肉牛腩片湯粉💰63 [8.5/10]

越北生牛肉牛腩片湯粉

但係有一大舊蘿蔔,欣賞蘿蔔清甜冇渣;湯底唔油,食完唔會頸渴
湯粉份量幾多,正常女仔食哂會偏飽🫠
🫔清沅蒸粉包(2件) +💰23 [9/10]
Steamed rice pancake
清沅蒸粉包(2件)

兩細件咁其實都啱俾一個人當小食
🥬馬拉盞炒生菜 +💰23 [8/10]
Lettuce with belacan sauce
馬拉盞炒生菜

5 分鐘 (堂食)
越北生牛肉牛腩片湯粉
清沅蒸粉包(2件)
馬拉盞炒生菜
  • 清沅蒸粉包