2008-06-01 14 瀏覽
前日喺度睇過有關呢間餐廳嘅生蠔出色之後,喺尋日就胆粗粗去試下。充滿期待嘅我好想試下啲生蠔究竟有幾好食,結果我無失望而回,試過四種唔同嘅生蠔(每隻由30至80蚊不等),結果係最令我覺得其貌不揚嘅蘇格蘭生蠔最得我歡心,因為入口很爽口,繼而係新鮮嘅蠔味充滿口腔! 另外,因為我所食嘅係set dinner($320each),所以食咗佢哋嘅羊膝同燒鷄,兩樣都有其應有的肉味,尤以前者為佳,因為夠腍,另外前者跟咗一個薯蓉而後者跟一個薯條絲做伴菜,薯條切得很細條及薄身來炸,想不到咁細條都咁有薯仔味,而後者更我意想不到的出色!因為落埋忌廉同少少芝士攪拌來煮,所以除咗有薯仔味之外,仲有很香嘅忌廉味!攪到我忍唔住作兜食晒!總括嚟講,呢間餐廳很好,除咗主菜同生蠔出色之外,想不到啲伴菜都咁有心機去整,所以我諗我會再去食嘅!!!當然,咁好食嘅代價都唔少啦!盛惠每位500大元呀!另外,呢間餐廳嘅環境同服務都好好喎!!!
另外,呢間餐廳嘅環境同服務都好好喎!!!
  • 紅酒燴羊膝伴薯蓉