2024-05-16 89 瀏覽
生酮飲食而家越黎越流行,但好多人都唔習慣生酮飲食的口味,會覺得淡而無味最近搵到間好特色的低碳生酮素食店舖,可以一邊聽住live music,一邊享受美食🔸烤焗椰菜花沙律這個乳酪汁跟烤焗椰菜花非常配搭,吃起來很開胃,椰菜花營養價值豐富,熱量低、纖維高含豐富蛋白質和各種維生素,而且椰菜花口感很清爽,令人食指大開。🔸蟹餅多汁軟嫩,用左蘿蔔絲, 菇類, 加入紅蘿蔔粒, 胡椒鹽調制,口感外脆內軟,這道蟹肉餅太正了吧!唔講我都唔知係素食,真是一道很出色的菜式。🔸菊花台 菊花台有清熱解毒功效,平肝明目,而菊花台一壺更有五六朵菊花採用新鮮菊花,味道甘香清甜。🔸金莎特飲無諗到朱古力都可以飲得咁健康,朱古力個人印象係會甜甜的,原來係用咗無糖可可粉、,牛油果、羽衣甘藍粉等健康配料製作嫁,飲落都好重既朱古力,直程唔覺得係無糖的。

🔸烤焗椰菜花沙律

🔸蟹餅