2019-04-07 34 瀏覽
今日同朋友嚟咗荃灣食飯,見呢間啲嘢幾啱食咁就入咗嚟呢到嘅裝潢格局都幾頗柔同舒服,係適合朋友傾談相聚嘅好地方我同朋友叫咗燒茄子🍆、厚燒玉子🥚、黑豚五花腩🥓、雞翼🍗、牛舌同和牛蘆筍炒飯。佢個燒雞翼特登界開咗先燒,所以好容易咬開,佢燒得啱啱好個皮帶小小焦香味唔錯和牛配蘆筍呢個配搭好好,佢有獲氣得嚟又唔會好熱氣嘅感覺,而且味道好夾,都幾好食有幾樣我係特別鐘意嘅:第一,黑豚五花腩🥓沒有令我失望,鐘意咬落去嗰種油香味,真係好正!第二,牛舌→令我有啲驚喜,因為燒得juicy,又有咬口,唔覺韌,值得一試!第三,燒茄子🍆,外表燒得好香,但入面仲保留到水份,咬落去幾juicy😆唔錯第四,厚燒玉子,燒到好靚好滑口,蛋味好重,好好食一般爐端燒應該都會比較熱氣,但火狐嘅食物嘅調味唔會過重,但又吊起食物嘅味道,唔會令人覺得太咸,冇咩罪惡感同感覺都健康啲。另外值得到讚嘅係呢到啲嘢食係即叫即整,食得出係用心去做,而且店員細心,有禮貌,服務態度都好好
今日同朋友嚟咗荃灣食飯,見呢間啲嘢幾啱食咁就入咗嚟

呢到嘅裝潢格局都幾頗柔同舒服,係適合朋友傾談相聚嘅好地方

和牛露荀炒飯

有幾樣我係特別鐘意嘅:

黑豚五花腩

燒茄子

第四,厚燒玉子,燒到好靚好滑口,蛋味好重,好好食

厚燒玉子

和牛露荀炒飯