2022-10-01 32 瀏覽
今日乘搭馬鐵前往馬鞍山站b出口直行三分鐘便到達‘’壹號車仔麵‘’非常方便! 未食已被店舖外圍poster吸引~無論價錢及食物睇落都好正!唔好等就入去試一試!Let's Go 🏃🏻‍♀️🏃店舖裝修簡單、清潔整齊、舒服。。。兩位職員很用心為顧客預備三餸車仔麵及各樣食物!他們好有禮貌樂意為我們落order! 這一點要讚呢選擇了三碗三餸麵和兩個小食:👉🏻 一口牛腩+ 牛丸+蘿蔔粗麵( 腩汁)牛腩軟腍適中!冇黐牙!有牛味!牛丸彈牙及蘿蔔好入味, 加埋腩汁,好味!👉🏻 手工韭菜餃+一口牛腩+玻璃魷魚幼麵 (腩汁)玻璃魷魚爽口彈牙!配埋腩汁好入味!手工韭菜餃好香!皮薄餡靚!唔怪之店長推介👉🏻 一口牛腩+陳皮魚蛋+玻璃魷魚+油麵(腩汁)陳皮魚蛋有成八粒~份量之多,爽口彈牙有QQ口感小食: 台式牛展 $38牛展切得好薄,少少微辣帶點酸醋,好惹味!小食: 流心芝士魚蛋條 $28/3條新鮮炸起的芝士好香脆!禁不住自己食了兩條落肚!總括來說:這間小店車仔麵實在是用心經營 ,又好味!喜歡吃車仔麵的你就可以嚟試下!🍜🍜🍜👍

選擇了三碗三餸麵和兩個小食:
👉🏻 一口牛腩+ 牛丸+蘿蔔粗麵( 腩汁)

👉🏻 手工韭菜餃+一口牛腩+玻璃魷魚幼麵 (腩汁)

👉🏻 一口牛腩+陳皮魚蛋+玻璃魷魚+油麵(腩汁)
陳皮魚蛋有成八粒~份量之多,爽口彈牙有QQ口感

小食: 台式牛展 $38
牛展切得好薄,少少微辣帶點酸醋,好惹味!

小食: 流心芝士魚蛋條 $28/3條
新鮮炸起的芝士好香脆!禁不住自己食了兩條落肚!

2022-10-01
  • 手功韭菜餃, 玻璃魷魚, 陳皮魚蛋