今日放假同朋友去荃灣行街,呢間餐廳係同朋友傾計嘅好地方,地方寬敞乾淨,而且仲有dinner set,一個價錢有餐湯、主菜、甜品、飲品,好抵食!🦞忌廉龍蝦蟹肉湯入口非常滑順,份量十足,如果多啲肉粒或者配料加番落湯會更好,提升番個口感層次,但整體都好好飲。🍝香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉好欣賞但帶子有悉心煎過,而且大大粒,龍蝦汁嘅味偏淡,但扁意粉口感有彈性,而且都好掛汁,都係一個唔錯嘅選擇!🍛芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯蟹肉配合啡菇味道濃郁,非常夾!而加埋飯,兩種食材嘅汁都畀飯索哂,所以意大利飯係非常香濃,而且飯粒粒分明!🍰芝士蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我哋都叫咗自選蛋糕,佢哋好細心俾咗兩款唔同嘅芝士蛋糕我哋。好欣賞藍莓芝士蛋糕唔會太甜,濃重嘅奶香,芝士夠香濃同順滑;而士多啤梨芝士蛋糕非常濃郁士多啤梨味,芝士同士多啤梨果醬打勻一齊,每啖都有士多啤梨嘅香味!🍹凍百香果茶入口清新,非常解離,好啱配西餐一齊飲!☕️熱朱古力(+$18)估唔到熱朱古力上面都會加層好香滑嘅cream,朱古力亦好香濃。

🦞忌廉龍蝦蟹肉湯

🍝香煎帶子海鮮龍蝦汁扁意粉

🍛芝士蟹肉釀大啡菇配牛肝菌意大利飯

🍰芝士蛋糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
我哋都叫咗自選蛋糕,佢哋好細心俾咗兩款唔同嘅芝士蛋糕我哋。

🍹凍百香果茶
入口清新,非常解離,好啱配西餐一齊飲!

☕️熱朱古力(+$18)