2023-02-22
位於元朗YoHo Mall附近既一間地鋪西餐廳,餐廳佈置簡單,門口位用綠葉點綴非常顯眼,唔怕搵唔到餐廳。✨是日餐湯+蒜蓉包 $28第一眼望落以為蘑菇湯,飲落先知原來係素食西蘭花忌廉湯😳,幼滑順口每一啖都有西蘭花蓉,不錯。✨是日沙律配料有柚子、提子乾和芝士碎,沙律醬用左芒果汁,酸酸甜甜非常開胃。✨慢烤美國穀飼豬斧頭扒 🐷$238擺盤精美用心,斧頭扒燒得岩岩好近骨位置肉質軟腍juicy,但另一邊就有少少乾。不過斧頭扒上面既蜜桃芥末籽醬幾好食,用心自製既醬汁係加左唔少分👍🏻✨澳洲頂級牛肉眼扒10安士(燒汁)$248賣相配菜用料十分有心思,餐廳採用🍠蕃薯蓉代替一般餐廳用既🥔薯仔蓉,食落順滑香甜🤤牛扒煎得岩岩好,我地order 左 Medium well完全無overcook,肉嫩多汁非常軟腍,燒汁調味剛好沒有蓋過牛肉香味。整體而言,食物質素和環境都不錯,岩哂同朋友慶祝生日食!
✨是日餐湯+蒜蓉包 $28
✨是日沙律
✨慢烤美國穀飼豬斧頭扒 🐷$238
✨澳洲頂級牛肉眼扒10安士(燒汁)$248
整體而言,食物質素和環境都不錯,岩哂同朋友慶祝生日食!