2019-01-06
懶洋洋既週日早上🥰,起身已經係10點幾11點,黎到彩🌈已經係12點,佢啱啱開門⛩️ 外面已經有4個人排緊隊,好彩第一輪食客啱啱食完,好快已經有位入座💕彩係遠離又新街三個街口既距離,仲要後巷,其實都好僻下😑成間舖仔10個位,4個員工做晒,似足日本啲拉麵舖🍜彩🌈係做沾麵一飛,4隻湯底配三隻麵底,係你排到隊頭時就有舖員黎同你點餐,流程比上次黎smooth 好多👏👏要咗元朗店限定蟹味噌湯🦀加埋是日special 紅辣椒麵🌶️,另外有個黑蒜油湯配小麥麵蟹味噌湯個底杰到好似去飲既翅咁🦈,好濃厚既鮮味,將啲紅辣椒麵一注注沾入去時係要用力壓入去😉,仲可以夾埋湯入面既蟹柳🦀一齊食,叉燒🐖有兩塊,唔太肥,唔會再令湯底加油。紅辣椒麵其實完全唔辣,只係有少少紅色,說實在無乜特別,又或者係湯底太濃,遮晒個味?any肥,我呢啲食麵飲湯既人,食完碗麵係見到碗底😂😂黑蒜油係第二次食,個味道太過威武,個人覺得適合做拉麵多啲🤔 跟番小麥麵平淡少少會balance番😉 另外跟湯隻蛋🍳係做到流心,又係一個心機表現💘仲有提一提支檸檬醬汁🍋可以平衡番個油份,可以試下彩呢間舖好多歷史故事,大家有時間可以睇下,呢家舖仔四個員工都係年青,
仲有提一提支檸檬醬汁🍋可以平衡番個油份,可以試下
彩呢間舖好多歷史故事,大家有時間可以睇下,呢家舖仔四個員工都係年青,但都有心有禮貌做嘢,希望可以keep住落去💕