2020-06-27
星期六無訂位,到到都好多人,就搵呢間食。拎左張飛係到等,點知叫我後一張飛既人入去。好彩我聽到,唔係有排等。今次用左d現金劵泥食,真係幾抵食。叫左個2人餐,都好多野食。其實夠3個人食,份量足夠。我平時唔係咁鍾意食羹既, 但都覺得味道幾好。銀雪魚,食落口都幾新鮮,而且有2塊。唔錯。 但由於炸既關係,偏油膩。如果用返煎會好啲。小食-鴨舌海蜇 ,幾好食,辣辣地。送口唔錯。食極唔停口,個人比較鍾意食。黃金蝦,1人有2大隻蝦,好滿足。我地1人食左1食,已經夠晒。蝦既口感彈牙,好新鮮。平時食既黃金蝦係乾身既,但佢係偏濕既, 口感其實都幾漏,但係都好好食。重點,就係呢個片皮鴨。 個人認為個片皮鴨真係唔錯, 有肉又有皮,肥瘦均勻,整體泥講每舊都可以夾到塊肉。食落口好香,肉質都幾滑。比北京樓好食。Ps. 因出面既片皮鴨分量都比較少, 而且多數都淨皮小肉。但鴨大哥就真係無偷工減料,有一整碟。而且佢包鴨個皮,係有火慶住既,所以,食得慢都唔緊要。個皮保持住溫度,呢一點好值得一讚。服務方面,除左門口過個人之外。其他服務員都OK。
我平時唔係咁鍾意食羹既, 但都覺得味道幾好。
服務方面,除左門口過個人之外。其他服務員都OK。