2021-08-04
星期日等男朋友收工已經好晏,附近冇咩選擇,就拿拿臨揸車去附近食呢間川菜 之前路過,覺得門面唔錯已經想試,加上男朋友好鍾意食酸菜魚,所以冇搵其他選擇就入左去。 裝修幾靚,位置寛闊,坐得幾舒服,可惜覺得有少少焗,可能就收工,加上夜左冇乜食客,冇乜冷氣 餐牌係手機落單,好方便,可以自己揀走芫茜走蔥,不過其實揀左可能廚房搞錯左日基本上都冇成功走到。 但酸菜魚我覺得一般,完全唔酸,而且手多多禁左加麻,完全唔夾,唔係咁啱自己口味。加上個魚片太腍,且冇魚味,令我覺得好一般。不過勝在佢配料多,有雲耳豆卜芽菜仲有至愛既寛粉,所以都好滿足。 麻婆豆腐,整得好惹味,好鍾意佢啲肉碎同菜脯一齊 整體黎講,有裝修坐位寛敞,價錢合理,食物質素幾好,而且上菜熱辣辣,加上附近冇乜好食啲既川菜館,係一個好好既用餐體驗。
麻婆豆腐
麻婆豆腐,整得好惹味,好鍾意佢啲肉碎同菜脯一齊