2019-06-19
🙆🏻♀️🙆🏻♀️唔知有無人有同感成日出到街都唔知食乜,係咁㩒IG睇下有乜,見到哩間樓上cafe好多好評,所以一於去試下……-☆ 德國咸豬手 HKD$228店員誠意推介叫哩款,果然無介紹錯!上碟後淋上油再用火槍燒一燒,熊熊烈火十分澎湃😲😛 之後店員會幫手切開一舊舊,很貼心💕 燒過後既豬手皮好香脆,有少少似食緊燒豬皮咁👍肉質鮮嫩有彈性,肉醃過所以鹹鹹地,唔洗沾醬食都已經好夠味,加上份量超多,性價比極高。-☆ 軟殼蟹肉醬千層麵 HKD$148軟殼蟹好大隻,炸得好香口,擺左一陣子都無變腍👍 肉醬用左牛肉喺整,個人覺得用牛肉係零舍好味,蕃茄醬唔會好酸,味道啱啱好。而千層麵焗得十分軟腍,配上開胃醬汁,食完一啖又一啖🤗🤤-☆ 黑松露,煙火腿,芝士多士 HKD$78食到黑松露味嘅,但再濃啲會開心啲。配料除煙火腿及芝士外,仲有我至愛既菇菇🤩 醬汁似少少酸忌廉味,每一啖都爆多菇菇,加上芝士超級拉絲,口感同視覺都十分豐富👍👍-☆ 斑蘭朱古力 HKD$56好靚既一杯飲品,上面有色彩繽紛既珠珠同綿花糖,即刻相機食先🤣 好香斑蘭味,朱古力亦唔太甜,女士們飲完一定會好開心🤗💕 另外朋友叫左杯熱情果薄荷香橙梳
☆ 德國咸豬手 HKD$228
☆ 軟殼蟹肉醬千層麵 HKD$148
☆ 黑松露,煙火腿,芝士多士 HKD$78
☆ 斑蘭朱古力 HKD$56
好靚既一杯飲品,上面有色彩繽紛既珠珠同綿花糖,即刻相機食先🤣 好香斑蘭味,朱古力亦唔太甜,女士們飲完一定會好開心🤗💕 另外朋友叫左杯熱情果薄荷香橙梳打,好揼本用咗半個熱情果,味道酸酸地並帶微微薄荷香味,亦是一個不錯之選擇。
總括而言,係一間不錯值得回妨既小店。不論食物或外觀都做得很用心,絕對值得支持👏👏