2019-11-04 405 瀏覽
今次我有一手準備,揾左一間位於中環九如坊一間拉麵店,點解無他的,因為我老公就愛就係食拉麵,為左想佢放假可以 relax下,會陪佢四圍遊下食下好野氹下佢囉! 撐小店兼真係由日本師傅去煮理。門口就較現代感但店內透著自然光讓人感到舒服,好多客人都係情侶,小家庭還設外賣架。要試就必選佢地嘅 No 1 招牌拉麵啦 !賣相已經十分吸引,即刻喝口湯先,好濃郁有點杰身,滿足其他配料都好正,由其醃過嘅辣牙choi炙熱過嘅叉燒好好味超香,肥瘦厚薄適中,口感自然豐富,大滿足。板燒厚切牛舌軟淋又入味,醮點醬汁同少去胡椒醬就出色。而且落單時可選半份或一份嘅,我同老公選左半份,好留肚試其他小食!餃子自家製作的煎得香脆,熱辣辣皮薄餡豐富,份量適中,又係必食之選。燒魚餅金黃外表鬆軟質感無平時嘅彈性,除魚肉外還有豆腐同支豆粒,反而口感更突別,配薑蓉醬汁同食好好味道。

要試就必選佢地嘅 No 1 招牌拉麵啦 !

板燒厚切牛舌
軟淋又入味,醮點醬汁同少去胡椒醬就出色。

餃子

燒魚餅