2020-10-15
好多麥當勞都係開響屋邨裏面, 我樓下果間都唔例外, 好多人都會覺得間間麥當勞提供同一種野食但水準係有差異, 呢個我都同意 特別係24小時服務果種, 咁岩我樓下就係, 但叫餐都要睇緣分同時機咁岩今日要去攞包裹又撞正中午時間, 度度都多人,所以決定外賣麥記返屋企慢慢歎6件麥樂雞餐25蚊,薯條轉薯格加加大汽水5蚊, 跟餐配2件脆香雞翼11蚊麥樂雞雖然曾經有過一段時間非常難食, 不過近時就算未回復昔日嘅味道都唔太差, 起碼口感結實, 而且咁岩新鮮烤起, 所以外皮好薄好脆, 不過冇左果種食炸物嘅過癮感脆香雞翼相信係唔少人心中no. 1嘅麥當勞食品, 唔單止因為因為成品水準穩定, 雞翼大小合理, 而且脆皮位香酥而雞肉嫩滑, 都不時有油脂流出, 所以都冇投訴, 除左得2件唔夠喉之外薯格方面反而令我好驚喜 因為食麥當勞嘅薯條好似抽六合彩咁, 食到新鮮好味薯條嘅機會太細所以果斷轉新鮮炸起嘅薯格, 比起另一快餐kfc 嘅薯格, 冇咁厚身所以未必感受到當中薯仔粒嘅存在感, 但香口嘅程度更勝一籌, 而且可能新油落鍋, 所以放耐少少都仍然乾身脆口埋單41蚊
埋單41蚊