2018-12-13
🥢由細食到大老字號甜品店🥢店面裝潢簡簡單單,但Menu卻一點也不簡單,選擇很多,而家太多新式甜品店,這家以楊枝甘露、芒果及豆腐布甸系列和中式滋潤糖水,如杏仁茶、馬蹄露和芝麻糊都有供應🥢雜果涼粉雪糕$40用上新鮮什果,而且全部都甜的,涼粉較嫩滑,配上花奶,甜度剛剛好🥢桑寄生蓮子蛋茶$30感覺是有點涼茶味道,內有蓮子粒,有消暑解熱功效🥢榴槤斑戟$36超鬆軟口感,加上新鮮榴槤肉,榴槤迷一定要試下,係幸福嘅感覺🥢豆腐布丁西米$38🥢馬蹄露$22🥢竽頭西米小丸子$28🥢總括呢間食過好多款甜品都覺得幾好味,絕對可以帶一家大細過來一起食的一間甜品店綠林甜品
地址: 深水埗元州街77-79號地下
#綠林甜品#深水埗美食#甜品#榴槤#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評#hongkongfood#food#foodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest
🥢雜果涼粉雪糕$40
用上新鮮什果,而且全部都甜的,
涼粉較嫩滑,配上花奶,甜度剛剛好
🥢桑寄生蓮子蛋茶$30
感覺是有點涼茶味道,內有蓮子粒,有消暑解熱功效
🥢榴槤斑戟$36
超鬆軟口感,加上新鮮榴槤肉,榴槤迷一定要試下,係幸福嘅感覺
🥢豆腐布丁西米$38
🥢馬蹄露$22