2012-10-12
呢種包裝小食 , 真係食左十幾年 , 我記得初初食 , 要 $5 一包但份量係可以一面一送就夠晒飽 , 然後曾幾何時 , 賣過 $ 2.5 一包份量得返好少 , 要食$ 15 , 其中係三包要面先至可以當一餐 , 今時今日 , $ 3 一包 , 食 $ 15 都係得細細包 , 連面都少得好可憐咁多年都鍾意叫牛柏葉同水魷魚 , 就算呢間百味店有成廿款野揀我都總會叫 , 呢兩樣野本身無味道 , 最緊要唔好韌 , 同埋無梘水味另外近年我鍾意叫魚皮取代芝麻八爪魚 , 中華沙律 , 螺肉等 ,魚皮爽脆無鱗 , 本身好香麻油味 , d 汁撈埋落 d 面度 , 幾好味o家面就越黎越多選擇 , 冷面螺絲粉米線波菜面粉絲等等 , 我鍾意波菜面不過真係得好少 , 呢日食 $ 15 , 就好似十年前食 $ 5 咁 ~講到醬汁 , 老實講呢間算係唔錯 , 豉油麻油蠔油 , 味道合理 我真係食過 d 好難食o家 , 蒜蓉我不嬲唔係幾落所以唔評喇 ~## 而家呢間野除左撈撈袋裝小食之外 , 仲多左好多冷盆小食 ,連雞翼都有 ... 呢 d 新意希望真係可以令百味店帶黎新意啦畢竟細個o既時候 , 媽媽越唔比食我就越
今時今日 , $ 3 一包 , 食 $ 15 都係得細細包 , 連面都少得好可憐 咁多年都鍾意叫牛柏葉同水魷魚 , 就算呢間百味店有成廿款野揀
魚皮爽脆無鱗 , 本身好香麻油味 , d 汁撈埋落 d 面度 , 幾好味o家 面就越黎越多選擇 , 冷面螺絲粉米線波菜面粉絲等等 , 我鍾意波菜面
不過真係得好少 , 呢日食 $ 15 , 就好似十年前食 $ 5 咁 ~ 講到醬汁 , 老實講呢間算係唔錯 , 豉油麻油蠔油 , 味道合理
畢竟細個o既時候 , 媽媽越唔比食我就越想食 , 都叫做係回憶 ,
都唔想見到呢類型o既小食店會因年月遭淘汰 , 眼見呢日都好多人排隊 ,
如果不停撈撈撈o個三四位阿姐快手得黎語氣態度好返 d , 應該會更多人 ~