黎自菲律賓既過江龍【Potato Corner】由學生時期已經係美國食到宜家返香港,一直都係我最鍾意既首選小食/薯條店,今次就同朋友去左中環街市新開既分店。佢地有分4個大小、3種classic薯仔同兩款special薯仔,另外4款經典調味同1-2款期間限定調味。今次就試左Mega 番薯條同Jumbo Tater Tots。對應4個size、分別可以選擇1-4款口味。Mega番薯條:可以選擇2款口味,我每次必點Sour Cream & Onion同BBQ、番薯條就第一次食。番薯條外脆内軟、而比較粗、所以食到好多番薯肉。搭配條調味粉鹹鹹甜甜好惹味!Sour Cream & Onion好creamy而BBQ微辣。Jumbo Tater Tots:可以選擇一款口味、呢款就叫左期間限定Japanese sweet corn味道,呢款非常香甜、對比平時4款經典味道有驚喜。Tater Tots外面香脆、裏面好熱辣辣。薯仔、薯條都係即叫即整,所以全部都新鮮熱辣、而且需要少少等候時間。