2023-02-15 687 瀏覽
15 Feb 2023 9:30am 早餐今日約咗好友食早餐, 我和友人都係第一次到此店。 都是自助式cashier落單畀錢等order。唔係太清楚有咩食或者有咩飲,所以需要多點時間睇menu。Cashier男職員非常唔耐煩, 問多兩句, 職員回應句句有骨, 服務態度極為惡劣, 此想撩交嗌。其實客人唔多,唔明點解佢咁趕。以下對男職員作出以下建議:1. 可以考慮轉行, 因為服務行業絕對不適合佢。2. 如果不轉行, 到日本台灣新加坡旅遊時可參考當地服務業嘅質素, 繼而對自己作改善。3. 如果唔想客人去到cashier前面嘅時候一邊諗一邊order,可以考慮放menu喺啲吧檯和枱上面,有待客人睇清楚先行上嚟order。 唔好諗住個個都係熟客。4. 對客人說話時諗清楚你嘅purpose, 如果一心只係想串人,令顧客不愉快,咁真的建議你要轉行。 服務行業大忌: 顧及自我感受多於一切。以食物、環境、和服務態度,不要說全香港,淨係銅鑼灣都大把選擇。 希望此店老闆看到我的評語而作出適當的調整。
15 Feb 2023 9:30am 早餐

以下對男職員作出以下建議:
1. 可以考慮轉行, 因為服務行業絕對不適合佢。

2023-02-15
$90 (早餐)