2010-01-26 10 瀏覽
收到留言, 誠邀嚟呢度試菜, 有點意外, 我只是個無聊的人, 說不上是個食家. 佢地應該請排行榜頭+位的大哥大姐, 那些才是真正食家吧! 見今日有空, 那就來試試吧, 早來了一點, 未到正午, 店內只有一枱客, 裝修得頗有東南亞feel, 風格時尚. 侍應領我坐了個卡座, 看看餐牌有什麽好吃, 來之前諗住想吃青咖哩+薄餅, 午餐有咖哩雞但只可配白飯, 冇得改薄餅, 欠缺些彈性, 店鋪可考慮加$5可轉薄餅, 那才做到顧客至上麻! 吃不成我的心水, 退而求其次, 選了個海南雞飯和凍奶茶. 杯茶味道不過不失, 勝在大大杯. 海南雞飯用特別的盆送上, 頗特別! 也有點日式便當feel! 先嚐一口湯, 清甜可口, 唔錯! 油飯色澤偏白, 不太油膩. 伴碟的炒雜菜熱辣辣, 像是剛炒起的, 新鮮! 雞肉嫩滑, 份量也不少! 可惜點雞的醬汁不夠惹味, 令整體有些失色! 若以泰X雞作為Benchmark, 那麽這午餐的價錢便略為貴了一點, 雖然還有一碗糖水贈送, 但我情願平些少好過送糖水, 價錢下調至不過$50元, 相信會很受食家的歡迎! 老闆你要諗諗喇!
收到留言, 誠邀嚟呢度試菜, 有點意外,

吃不成我的心水, 退而求其次, 選了個海南雞飯凍奶茶. 杯茶味道不過不失, 勝在大大杯. 海南雞飯用特別的盆送上, 頗特別! 也有點日式便當feel! 先嚐一口湯, 清甜可口, 唔錯!

午餐餐牌
凍奶茶都幾大杯