2019-01-27 496 瀏覽
同屋企人食飯唔使擇日嘅,只不過有D食店其實又要有藉口先會入去食,就好似呢間咁……首先要講嘅係,佢可以用WeChat落單,有95折,用銀聯咭找數再95折,如果你仲係樓上或隔離屋院住,有住戶咭再9折。哈哈!講番食! 事關佢碟碟都細細碟,所以可以叫多幾款餸試下。阿媽話已經冇乜邊度有白雲鳳爪食,所以佢一見到呢度有就第一時間話要叫黎食。跟住有砂窩雲吞雞,雲吞皮好滑,個湯好甜,舊雞煲完都仲有D味,唔會好"鞋"。蝦醬芥蘭炒爽肉D蝦醬炒得唔多均勻,有D 好鹹有D就啱未,所謂爽肉係豬頸肉,堅係爽。梨山醬汁排骨煲個醬都幾"傑"身,少少甜味但唔膩,反而我覺得D豬肉偏瘦,料頭除左有薑蔥蒜仲有2舊薯仔。金蒜乾貝蛋白炒飯炒得幾爽身,飯粒粒分明,食到底個碟冇油,幾好。鐵板風味比目魚粒好好味,佢首先煎香咗嚿魚,再加番個汁,香口又好味。椒鹽魷魚鬚唔覺有椒鹽,個炸粉漿係鬆身嗰隻,唔係脆硬果隻,只食到魷魚本身嘅爽同甜。芒果布甸D芒果味好濃,都算滑。栗蓉西米焗布甸,估佢唔倒又幾好食喎,栗蓉食食下都會食得到栗子粒,唔係超甜果隻, 熱辣辣,正!楊枝甘露又係超多芒果肉,唔錯!最美中不足嘅係叫左七味豆腐點知話賣晒,冇得食。

講番食! 事關佢碟碟都細細碟,所以可以叫多幾款餸試下。

芒果布甸D芒果味好濃,都算滑。

楊枝甘露又係超多芒果肉,唔錯!

最美中不足嘅係叫左七味豆腐點知話賣晒,冇得食。

2019-01-26