2023-02-08
🍔🍟🍜當漢堡遇上金邊粉▫️QR code 落單☑️ 香煎法式鴨髀 •金邊粉• 冬陰茄湯 •泰式魚餅 - $98首先個湯底值得一讚,湯底比較杰身,茄味濃郁,應該有好多蕃茄蓉,酸酸甜甜,微辣開胃,冬陰功味都食到d但唔太出,但整體湯底嘅味道我幾鍾意,食完都仲想飲晒d湯,而金邊粉亦都好掛湯。鴨髀都算大隻,外皮煎香左,而肉係軟淋淋,好易咬開,幾好食。魚餅是另上的,熱辣辣煎香左,味道絕對唔會比泰國餐廳差。除左金邊粉同鴨髀,湯粉內仲有大量好脆口嘅豬皮,亦有芫荽、蔥絲及3片酸蘿蔔。☑️ 招牌72 小時安格斯牛小排漢堡 - $121漢堡包皮有煎香,都脆脆地,而菜用上羽衣甘藍,配上芝士醬,味道突出。上面仲有d焦糖洋蔥、烤菇,都好香。而慢煮牛小排好厚身,牛肉味好濃,亦吾會過熟變到好韌,配上BBQ醬汁,味道好夾。另有沙律及薯條伴碟,薯條新鮮炸起,十分香脆,沙律菜新鮮爽口,配上黑醋汁解滯。唯價格稍貴。☑️泰式炸蝦餅 - $19蝦餅有2件,炸得香脆但又吾會油淋淋,蝦味都好香,個人認為比魚餅好食。
當漢堡遇上金邊粉
▫️QR code 落單