2022-03-31
梅雨天好鬱悶,想食返啲Fresh 野醒神吓!咁啱見到喺外賣平台叫丼丼屋有折,本身只打算點個刺身海鮮丼,好彩仲有叫埋便當,原來咁高質!即刻超有食慾🤤▪️大分南蠻雞便當 $112不愧為人氣美食!一打開超驚喜! 色水好靚超刺激食慾,便當已經配上七彩野菜,再加一份奄列,幾滑溜!個餐營養好均衡!炸雞扒外脆內嫩,估唔到雞胸的肉質都可以做到咁嫩滑多汁!另外秘製他他醬亦令炸雞食落好清新!好加分!▪️特大赤海蝦貝柱丼 $117首先好欣賞個牛皮紙盒包裝,將刺身同飯分開,啲飯唔會淋晒!刺身用料新鮮有光澤!赤海蝦超有手感,大隻厚肉,如果你同我一樣鍾意食蝦膏,唔好浪費咗個蝦頭,撈飯超正!加埋三文魚、帆立貝、三文魚籽多款高質刺身,仲加咗少少柚子皮令鮮味更加突出,豐富抵食▪️炸芝麻雞翼 $30雞皮超香脆,雞肉好嫩滑,表面仲灑咗啲芝麻增加香氣▪️炸魷魚鬚 $32咬落脆卜卜,香口惹味。我覺得配埋南蠻雞的秘製他他醬,口感更加豐富好食!
▪️大分南蠻雞便當 $112
▪️特大赤海蝦貝柱丼 $117
▪️炸芝麻雞翼 $30
雞皮超香脆,雞肉好嫩滑,表面仲灑咗啲芝麻增加香氣
▪️炸魷魚鬚 $32