2010-12-16
又係生病ge時間,時好時差ge天氣想點呀..........我同C6一齊睇完醫生都差唔多中午啦.點都要食返多少野先可以食藥架.見e到咁多人都話美心皇宮有懷舊點心食,諗都唔想諗就去食啦~~可能有2層,so唔駛等仲鍾意坐邊都得.搵咗個窗口位坐(光猛D都好呀).點心車呀~~~~~好耐都冇見過酒樓有點心車啦,好興奮呀........碗都未洗就行過去睇吓有咩食.柚皮鳳爪喎,C6話好耐冇食過就叫咗碟返嚟食.阿姐好有禮貌咁叫我返位坐,佢會攞過嚟比我喎.真係好啦~~~一試之下........好入味呀,辣辣哋唔錯唔錯.之後仲叫咗奶王飽(冇叉燒包為有叫佢啦),蝦餃,奄春蛋燒賣(隻奄春蛋炸過架,睇等出心思位)都好好味.唔夠喉,仲叫咗一窩雪菜火鴨絲湯米,雖然未到下午茶要成$7X但勁多料曪.(都唔明病都可以食到咁多野)一路飲茶一路網上睇返刑警大結局,咁就過咗2個鐘啦.埋單$23X~~(嘩....2條友飲餐茶要2舊水,但一次半次都唔太過份ge.D野食都唔錯,都會有下次!)係時候返屋企食藥休息啦>~<
係時候返屋企食藥休息啦>~<